Durerile de spate, cauze, simptome și metode de tratament. Dr. Tarek Nazer: Durerea care durează mai mult de trei luni e considerată cronică
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dureri de spate / Foto Pexels
Dureri de spate / Foto Pexels
Durerile de spate au devenit o reală problemă, în zilele noastre.  

Doctorul Tarek Nazer a explicat, în exclusivitate pentru Spectacola, câte tipuri de durere de spate există și cum trebuie să le tratăm.

Una dintre consecințele pandemiei a fost înmulțirea, peste noapte, a joburilor remote. Chiar dacă mulți s-au bucurat pentru facilitatea de a lucra din confortul propriei locuințe, munca de acasă a venit la pachet și cu anumite aspecte mai puțin neplăcute. Printre ele, se numără durerea de spate. Doctorul Tarek Nazer, medic primar ortoped, a vorbit despre cauzele care duc la durerile de spate și cum trebuie tratate acestea.

„În general, durerile lombare, denumite și dureri de mijloc, sunt cauzate de leziuni. Deși extrem de supărătoare și vocale, trebuie știut că durerile de spate tratate în mod corespunzător într-un stadiu incipient poate ajuta la limitarea simptomelor atât în durată, cât și în severitate. Simptomele variază de la o durere slabă până la o senzație de 'înjunghiere'. Durerea poate face dificilă mișcarea sau păstrarea unei poziții drepte a spatelui. Durerea acută a spatelui apare brusc, adesea după o vătămare din cauza sportului sau a ridicării grele. Durerea care durează mai mult de trei luni este considerată cronică.”, explică dr. Tarek Nazer, medic primar Ortopedie, Traumatologie și Medicină Sportivă, pentru Spectacola.

Continuarea materialului, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel