Dureri în fiecare zi! Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Nadia Comăneci
Nadia Comăneci
Nadia Comăneci a făcut mărturisiri emoționante în presa italiană.  

Nadia Comăneci a vorbit despre durerea resimțită în fiecare zi, „de la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, dar și despre o boală a sportivilor, când corpul și mintea nu comunică.   

Nadia Comăneci, în vârstă de 59 de ani, câştigătoarea primului 10 perfect la Jocurile Olimpice, a acordat, marți, un interviu în publicaţia „La Gazzetta dello Sport”, referitor la performanţa obţinută de campioana Italiei, Vanessa Ferrari, care a obținut argint istoric la sol, luni, la o vârstă înaintată. 

„Aşa se explică totul: este o scorpioancă, precum sunt eu! Încăpăţânată şi luptătoare, o adevărată luptătoare", le-a zis Nadia Comăneci.

Italianca a suferit mai multe accidentări, cea mai recentă şi cea mai gravă în 2017.

Nadia Comăneci a vorbit, în acest context, despre durerile fizice îndurate de sportivii de la gimnastică.

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”, a spus Nadia Comăneci.

„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA - n.r.) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu comunică. Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta”, a mărturisit fosta sportivă.

Italienii au întrebat-o pe Nadia despre România, care a lipsit de la concursul pe echipe la Tokyo. „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”, a încheiat Nadia Comăneci, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel