După uleiul de măsline, un alt aliment se scumpește considerabil
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce alimente se scumpește considerabil.

După ce prețurile la uleiul de măsline au explodat în ultimul an, un alt aliment se scumpește considerabil. Este vorba despre cacao. Potrivit CNBC, prețurile la cacao s-au triplat în ultimul an, creând o mare bătaie de cap pentru producătorii de bomboane și alte companii alimentare care folosesc ingredientul pentru a face ciocolată.

În ultimii ani, prețul pentru cacao s-a situat la aproximativ 2.500 de dolari pe tonă metrică, dar acum rapoartele despre o posibilă recoltă mai slabă decât se aștepta au declanșat noi îngrijorări cu privire la aprovizionare. Cacao a atins un maxim istoric de peste 11.000 de dolari pe tonă metrică în aprilie. Creșterea prețurilor a scăzut ușor de atunci, dar recolta este încă un motiv de îngrijorare.

Dulciurile s-ar putea scumpi la raft

Pentru moment, multe dintre cele mai mari companii de bomboane - Hershey, producătorul M&M’s Mars, proprietarii Kinder Ferrero și Mondelez, dar și Cadbury - sunt probabil protejați de costurile mai mari la cacao datorită contractelor pe termen lung care blochează prețurile pe care le plătesc pentru mărfurile cheie, menite să le protejeze de evenimente ca acesta. Acest lucru le oferă puțin timp pentru a se confrunta cu problema, dar în 2025 probabil că vor ajunge să plătească mult mai mult pentru cacao.

„Acest lucru are un impact absolut asupra modului în care aceste companii își gestionează afacerile, doar pentru că impactul costurilor este incredibil de semnificativ”, a spus Steve Rosenstock, responsabil al firmei de consultanță Clarkston Consulting, care sfătuiește clienții cum să facă față problemelor precum costul în creștere la cacao.

Mondelez, Ferrero și Hershey nu au răspuns solicitărilor de comentarii ale CNBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel