După temperaturile ridicate de la începutul lunii ianuarie, vremea se schimbă. Elena Mateescu, precizări
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Elena Mateescu (ANM)
Elena Mateescu (ANM)
După temperaturile ridicate de la începutul lunii ianuarie, vremea se schimbă în mai multe zone ale țării.

Directorul ANM Elena Mateescu a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare.

„De la 1 ianuarie până în prezent, în fiecare zi, atât la nivelul minimelor, cât și la nivelul maximelor, am avut recorduri zilnice ale valorilor pentru zilele respective ca fiind cele mai ridicate temperaturi minime sau maxime pentru perioada respectivă. Deja observăm schimbarea vremii, mai ales în partea de vest, nord-vest, centru, nord-est a țării, acolo unde la această oră temperaturile nu depășesc 6 grade Celsius, în timp ce în partea de sud, sud-est valorile au depășit 14-15 grade Celsius, inclusiv în Capitală. De mâine (n.r. vineri, 7 ianuarie), însă, o să observăm că vremea se va răci accentuat și în partea de sud și sud-est a țării, astfel încât la nivelul întregii țări valorile termice să se apropie de ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar”, a spus Elena Mateescu într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Vorbim și de precipitații predominant sub formă de ninsoare, în special în partea de vest, nord-vest, pe arii restrânse se va putea depune stratul de zăpadă. (...) În rest, precipitații sub formă de ploaie, inclusiv în Capitală, unde vorbim de la 14-15 grade astăzi, mâine 13 grade la nivelul maximelor. Același ecart de temperaturi 2-4 grade și pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică”, a spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo, ianuarie 2022. ANM anunță alerte în mai multe județe

„Şi săptămâna viitoare vorbim de temperaturi care, la nivelul maximelor, să caracterizeze o vreme normală pentru această perioadă din calendar și, de asemenea, și la nivelul minimelor când minimele pe parcursul nopților și dimineților vor fi între  - 8 în estul Transilvaniei până la 1 grade în zona litoralului.

O să observăm de la mijlocul săptămânii viitoare posibilitatea ca o altă masă de aer mai cald să aducă din nou valori de temperaturi în creștere și cu o probabilitate de precipitații, mai ales în partea de nord, nord-est și centru a țării", a mai spus directorul ANM la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel