După ședința cu Putin, Șoigu a mers din nou în inspecție pe frontul din Ucraina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După ședința cu Putin, Șoigu a mers din nou în inspecție pe frontul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
După ședința cu Putin, Șoigu a mers din nou în inspecție pe frontul din Ucraina / Foto: Kremlin.ru
Serghei Şoigu a inspectat mai multe unităţi ale grupării Forţelor Armate Ruse din Ucraina.

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a inspectat unităţi ale grupului Forţelor Armate Ruse în zona "operaţiunii militare speciale", a anunţat joi departamentul militar, scrie Interfax. Deplasarea acestuia a venit după ce miercuri Vladimir Putin a organizat o reuniune extinsă a colegiului Ministerului rus al Apărării.

VEZI ȘI: Putin, întâlnire de gradul zero cu șefii din Ministerul rus al Apărării. Și-a instruit armata să ia "lecții" de la NATO

"Serghei Şoigu a verificat condiţiile de amplasare a personalului şi a echipamentului militar în punctele de dislocare temporară a unităţilor militare", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Aceștia au spus că în timpul audierii comandanților unităților, Șoigu a acordat o atenție deosebită organizării în domeniul sprijinului cuprinzător pentru trupele implicate în războiul din Ucraina.

"Ministrul Apărării a inspectat zonele de poziție ale unităților militare, condițiile de cazare și încălzire a personalului, precum și condițiile gătit și mâncarea acestora", au spus militarii ruși.

"În prima linie, Serghei Șoigu a vorbit cu personalul militar al grupului și a mulțumit personalului pentru îndeplinirea exemplară a sarcinilor în timpul operațiunii militare speciale", a spus ministerul rus al Apărării.

Nu e prima dată când ministrul rus al Apărării merge în inspecție pe frontul din Ucraina



Aceștia au spus că la controlul uneia dintre unitățile medicale, șeful serviciului medical al regimentului a raportat ministrului Apărării cu privire la organizarea suportului medical pentru cadrele militare din unitatea medicală dotată în domeniu, precum și a stocurilor de medicamente și echipamente medicale.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a raportat, pe 18 decembrie, că Șoigu a vizitat trupele din prima linie a războiului din Ucraina și a zburat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor într-un elicopter.

Pe 17 decembrie a devenit cunoscut faptul că președintele rus Vladimir Putin a vizitat sediul comun al trupelor implicate în "operațiunea militară specială", așa cum numește Rusia războiul din Ucraina.

Șoigu a fost în vizită și la o fabrică de armament

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a mers într-o vizită de lucru și la Izhevsk, unde va verifica implementarea ordinului de apărare a statului de către întreprinderile complexului militar-industrial, a declarat secretarul de presă al ministrului, Rossiyana Markovskaya.

"În special, el va inspecta unitățile de producție ale concernului Kalashnikov", a spus Markovskaya.

Ea a amintit că această compania produce muniții ghidate de precizie și arme de calibru mic. Kalashnikov, parte a Rostec, este un producător rus de arme automate de luptă și de lunetist, dar și de obuze de artilerie ghidată. Segmentul de produse civile include puști de vânătoare, puști sport, motociclete, mașini-unelte și altele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel