După șase luni în spațiu, 4 astronauți din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
După șase luni în spațiu, 4 astronauți din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ / Sursă foto: Pixbay
După șase luni în spațiu, 4 astronauți din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ / Sursă foto: Pixbay
Echipajul SpaceX Crew-1 a andocat, azi-noapte, de pe Staţia Spaţială Internaţională. Capsula cu cei patru astronauţi a aterizat cu bine, în această dimineaţă, în apele Golfului Mexic. A fost prima aterizare desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani.

Aterizarea celor patru astronauţi a avut loc în dimineaţa aceasta, în Golful Mexicului, pe coasta oraşului Panama, din statul Florida. Sonda spaţială Crew Dragon a SpaceX, supranumită Resilience, a plecat de la Staţia Spaţială Internaţională la 20:35 ET sâmbătă şi aterizat în apele Golfului Mexic, în largul coastei Floridei, la aproximativ 2:56 AM ET duminică.

Andocarea s-a desfăşurat live, pe canalul de Youtube al celor de la NASA. Echipajul SpaceX Crew-1, al NASA a andocat aseară de pe Staţia Spaţială Internaţională. 

„Dragon SpaceX toate dispozitivele de prindere sunt deschise. Mă bucur să iau parte la (n.r. succesul) separării”, se aude în înregistrarea NASA.  

A fost prima aterizare după o misiune îndepărtată, desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani. SpaceX s-a pregătit din răsputeri pentru a duce la bun final acest obiectiv.  Aceştia au făcut inclusiv teste în care au recuperat o capsulă Dragon fără echipaj, pe timp de noapte, pentru a se asigura de succesul misiunii, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel