După retragerea Lego, Rusia lansează rețeaua de magazine "Lumea Cuburilor"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
După retragerea Lego, Rusia lansează rețeaua de magazine "Lumea Cuburilor"
După retragerea Lego, Rusia lansează rețeaua de magazine "Lumea Cuburilor"
În locul magazinelor Lego din Rusia, va apărea rețeaua "Lumea Cuburilor".

Inventive Retail Group, care operează magazine specializate de retail și online, lansează un nou lanț de magazine în Rusia, "Lumea Cuburilor", în locul magazinelor certificate Lego, scrie Interfax.

Noul proiect va consta din 65 de magazine în peste 20 de orașe ale Federației Ruse, precum și un magazin online, comenzile de la care vor fi livrate în toată Rusia, susține compania.

Gama de magazine "Lumea Cuburilor" va consta în principal în cuburi pentru construit și accesorii pentru acestea. În timp, compania plănuiește să lanseze și jucării educaționale. Lego va rămâne în lista de mărci și va fi achiziționat prin importuri de la alți furnizori, întrucât Lego s-a retras de pe piața din Rusia. De asemenea, compania nu exclude în viitor apariția propriei mărci în sortimentul de jucării.

Primele magazine sub semnul "Lumea Cuburilor" au început deja să lucreze. Compania intenționează să actualizeze site-urile pentru toate celelalte magazine ale noului lanț până la sfârșitul lunii octombrie. În 2022, retailer-ul nu plănuiește să deschidă noi magazine, dar în viitor este gata să se extindă pe piață.

Vkusno & Tochka, lanțul care a luat locul McDonalds în Rusia, servește burgeri mucegăiți și mâncare alterată

Restaurantele fast-food care au înlocuit McDonald’s în Rusia, după ce compania americană a părăsit țara din cauza invaziei Ucrainei, le servesc clienților hamburgeri mucegăiți. Restaurantele, numite acum ”Vkusno & Tochka”, tradus ”gustos și atât”, au în meniu o varietate de mâncăruri asemănătoare ce cele ale lanțului american dar clienții postat fotografii cu mâncarea putrezită pe rețelele de socializare.

Imaginile dezgustătoare arată mucegaiul de pe chiflele de hamburger. Alți clienți au raportat că au găsit insecte în chiftelele sau pâine. Vezi ai mult AICI.

Sancțiunile obligă Rusia să producă mașini Lada fără airbag-uri și sisteme de frânare antiblocare

O companie rusă de mașini blocată de sancțiunile internaționale legate de invazia Ucrainei de către Kremlin și-a reluat producția în lua iunie, dar producătorul a fost nevoit să elimine caracteristicile cheie de siguranță, inclusiv airbag-urile, pe cea mai recentă versiune a sedanului său popular.

Avtovaz a oprit producția mărcii sale Lada în martie și a concediat mulți dintre lucrătorii săi, deoarece nu a putut achiziționa anumite piese din cauza sancțiunilor. Dar, după decizia guvernului rus de a reduce reglementările de siguranță, liniile de asamblare au revenit la viață.

Drept urmare, mașina accesibilă pentru pasageri, cu patru uși, a companiei, Lada Granta, nu va mai dispune de airbag-uri, sisteme de frânare antiblocare, control electronic al stabilității sau încuietori de retragere de urgență pe centurile de siguranță. De asemenea, nu îndeplinește standardele de emisii din secolul 21 adoptate de mulți dintre vecinii Rusiei.

„Acesta este un pas foarte retrograd”, a declarat David Ward, președinte executiv al Programului Global de Evaluare a Autoturismelor Noi, un grup care vizează dezvoltarea standardelor de siguranță auto la nivel mondial. El a spus că este „foarte trist” și „ironic” că Rusia a anulat funcțiile de siguranță, mai ales că țara servește ca vicepreședinte al Forumului Mondial al Națiunilor Unite pentru Armonizarea Reglementărilor privind Vehiculele. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel