După eșecul din estul Ucrainei, Rusia caută civili „cu mentalitate patriotică” pentru a susține în continuare războiul. Soldă de 3.000 de dolari pe lună pentru „bărbați adevărați“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Armata rusă caută să recruteze bărbați pe bază de contract pentru a lupta în Ucraina.

Armata rusă oferă aproape 3.000 de dolari pe lună ca stimulent pentru ca civilii să meargă să lupte în Ucraina.

Soldații camuflați din orașul Rostov, din sudul Rusiei, au înmânat broșuri intitulate „Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui bărbat adevărat”.

Ofițerul responsabil a declarat că rușii și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, cu cel puțin studii liceale, ar fi eligibili.

„Cetăţenii cu mentalitate patriotică aleg să semneze contracte pe trei sau şase luni pentru a participa la operaţiunea militară specială”, a spus maiorul Serghei Ardashev, conform Al Jazeera.

CITEȘTE ȘI     -      Chirieac, despre informațiile din presa din SUA: Pentru prima dată există riscul atacării României. Soluția - un sistem masiv de apărare antiaeriană

Pe fondul înfrângerilor ruse din Ucraina, omul lui Putin se deplasează în China

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse Nikolai Patruşev va avea consultări legate de securitate şi întâlniri în timpul unei vizite de două zile în China începând de duminică, a anunţat Ministerul de Externe chinez, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Patruşev va participa printre altele la cea de-a 17-a rundă a consultărilor strategice de securitate China-Rusia în timpul vizitei sale, a declarat ministerul într-un comunicat publicat pe site-ul său duminică.

Întâlnirile intervin după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său rus Vladimir Putin au avut discuţii în format tete-a-tete joi în Uzbekistan, primele de la izbucnirea războiului din Ucraina.

Războiul Rusiei în Ucraina a ucis zeci de mii de oameni şi a împins economia mondială în ape necunoscute cu creşterea preţurilor la alimente şi energie pe fondul celei mai mari confruntări dintre Moscova şi Occident de la Războiul Rece, notează Reuters.

China s-a abţinut să condamne operaţiunea Rusiei împotriva Ucrainei sau să o numească "invazie", în timp ce Kremlinul consideră războiul drept "operaţiune militară specială" (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -     În fața eșecurilor ruse din Ucraina, toți ochii sunt pe China. Frunzulică: China nu va permite ca Rusia să fie înfrântă decisiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel