După ce a fost surprins de cutremur la o emisiune, primarul din Arad a ieșit prin oraș să evalueze pagubele: Suntem cu arma la picior! / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Călin Bibarț
Foto: Facebook Călin Bibarț
Un cutremur puternic s-a produs, marți seară, în județul Arad. Primarul municipiului a fost surprins de seism în timp ce se afla în direct la o emisiune, iar ulterior acesta e ieșit în oraș să evalueze pagubele.

Marți seară, în jurul orei 20:30, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad a fost surprins de un cutremur de peste 5 grade pe scara Richter în timp ce se afla la o emisiune la radio.

Edilul a primit chiar și mesaj din partea soției în timp ce se afla în direct.

După ce a ieșit din emisie, Călin Bibarț a mers pe teren pentru a evalua pagubele seismului.

„Am dat o tură repede prin oraș. Nu avem victime, oameni răniți, pagube majore. Avem situații, cum e aceasta de aici unde ne aflăm, unde au căzut evident clădirile vechi și neîngrijite. Acum își arată fața mai puțin plăcută. Bine că nu au căzut pe trecători. Sunt doar pagube la acoperiș. Vom continua și cu amenzile și cu supraimpozitarea, pentru cei care nu înțeleg că nu au doar drepturi, ci și obligații. Suntem cu arma la picior, dacă trebuie să intervenim”, a spus Călin Bibarț în filmarea postată pe Facebook.

CITEȘTE ȘI      -      Cutremur 6 iunie 2023 România. S-a resimțit puternic - Update: Apeluri la 112 în Arad, Sălaj, Maramureş / Video

Oamenii au sunat la 112

Locuitorii din zonă care au sesizat pagube în urma cutremurului au sunat la 112 pentru a raporta cele întâmplate.

”Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în județul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, a precizat IGSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel