După cazul "Colo", un deputat PSD cere PEDEPSE mai MARI. "România, cele mai MULTE violuri și cele mai MICI pedepse"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Deputatul PSD, Ioan Dîrzu, cere pedepse mai mari pentru infracțiunile de instigare la viol, hărțuire, agresiune sexuală, mai ales după ce cazul "Colo" a scos la iveală probleme uriașe.

"Inițiativa mea nu se datorează neapărat scandalului cu vloggerul instigator. Săptămânal, prin televiziuni și toate redacțiile se observă că apar acțiuni de violare sau copii agresați sexual, ceea ce cred eu, este inacceptabil. Suntem țara cu cele mai multe violuri și agresiuni sexuale împotriva femeilor și copiilor. Propunerea mea are două aspecte extrem de importante. Unu, elimină obligativitatea plângerii prealabile la infracțiunea contra integrității și libertății sexuale. Am observat foarte multe acte de agresiune unde neexistând solicitare sau în urma unui șantaj, victima renunță la acea plângere. Și al doilea lucru, majorarea limitelor pedepselor la această infracțiune trebuie să crească. Astfel, procurorul va putea efectua urmărire penală pentru infracțiuni de viol, hărțuire sexuală și agresiune sexuală, fără să fie condiționat de plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Din toate statele europene, din cele 26 de state, suntem țara cu cele mai mici pedepse la viol, corupere de minori, hărțuire sau agresiune sexuală. Acum vine o chestiune extrem de importantă, pentru că dreptul la viață și dreptul la integritate fizică și psihică au același rang constituțional conform art. 22 din Constituție. Eu cred că această inițiativă, pe o perioadă destul de scurtă, va intra în dezbatere în Camera Deputaților și eu sper ca în acest an să fie și promulgată de președintele României", a declarat Ioan Dîrzu, deputat PSD, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel