După amenințarea SUA, Rusia încarcă rachete de croazieră în submarine în Marea Neagră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Mișcarea strategică în Marea Neagră continuă, Rusia încărcând rachete de croazieră pe două submarine din flota sa din Marea Neagră.

Acest lucru vine la doar câteva zile după un raport care spunea că SUA se pregătește să vizeze flota rusă pentru a elibera căile pentru ca Ucraina să exporte cereale, potrivit Newsweek.

Două submarine rusești au acostat deja la danele din Golful de Sud al Sevastopolului pentru a încărca rachetele Kalibr, potrivit publicației ucrainene Kyrm.Realii citată de Newsweek.

Patru dintre aceste tipuri de rachete „Klibr” vor fi încărcate pe două dintre cele șase submarine Varshavyanka, care sunt concepute pentru a trage astfel de rachete care au lovituri atât pe uscat, cât și pe mare.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în 2017 că aceste rachete au capacitatea de a lovi o țintă de la 1.400 de kilometri (870 de mile) de navele subacvatice.

Vinerea trecută, consilierul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, a declarat că SUA se pregătesc să distrugă flota rusă de la Marea Neagră.

„Munca eficientă a ucrainenilor pe navele de război a convins (SUA) să pregătească un plan de deblocare a porturilor”, a scris Gerașcenko pe Twitter. Se discută despre livrările de arme puternice antinavă (Harpoon și Naval Strike Missile cu o rază de acțiune de 250-300 km).

Citește și...

SUA vor să livreze Ucrainei rachete antinavă performante pentru a sparge blocada rusă în Marea Neagră

Casa Albă lucrează pentru a putea furniza Ucrainei rachete antinavă avansate în vederea spargerii blocadei navale a Rusiei, au declarat vineri oficiali de la Washington, citaţi de Reuters, pe fondul îngrijorărilor că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război ruseşti ar intensifica conflictul. 

Ucraina nu face un secret din faptul că doreşte capabilităţi americane mai avansate dincolo de inventarul său actual de artilerie, rachete Javelin şi Stinger şi alte arme. Lista Kievului, de exemplu, cuprinde rachete care ar putea îndepărta marina rusă de porturile ucrainene la Marea Neagră, ceea ce ar face posibilă reluarea transporturilor de cereale şi a alte produse agricole în lumea întreagă. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel