După accidentul de la cariera minieră Jilț Sud, alți 35 de mineri s-au înghesuit într-o mașină, similară celei implicate în accident, cu doar 8 locuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
După accidentul de la cariera minieră Jilț Sud, minerii s-au urcat din nou în număr foarte mare într-o mașină similară cu cea implicată în accident.

Marți, la cariera minieră Jilț Sud din județul Gorj, trei oameni și-au pierdut viața după ce mașina care transporta 20 de mineri s-a prăbușit în carieră. Pentru că zona nu este accesibilă pentru autospecialele de intervenţie, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se aflau echipajele de intervenţie. A fost activat și planul roșu de intervenție.

Potrivit Antena 3 CNN, după producerea accidentului, alți 35 de mineri s-au înghesuit într-o mașină similară celei implicate în accident, cu doar 8 locuri. După ce au plecat de la cariera minieră, aceștia au parcurs pe jos un kilometru, până au ajuns la o cale de acces. Minerii și-au justificat compromisurile prin faptul că au familii pe care trebuie să le întrețină și nu au alte posibilități de trai cu excepția locului de muncă în carieră.

Deși cei 35 de mineri au văzut ce s-a întâmplat cu colegii lor, și-au riscat la rândul lor viața și s-au urcat în autovehiculul cu 8 locuri. 

CITEȘTE ȘI     -     Accident la cariera minieră Jilț Sud. Chirieac: Guvernele, de-a lungul timpului, au jucat ping-pong cu viața acestor mineri și asta fac în continuare

Reamintim că Virgil Popescu s-a deplasat în această seară la Complexul Energetic Oltenia.

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieţi la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate şi mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris Virgil Popescu Facebook

„Corpul de control al Ministerului Energiei va fi mâine la CEO pentru evaluarea securității muncii de la nivelul Complexului și a nivelului de respectare a tuturor procedurilor.

Am cerut conducerii CEO demiterea directorul sucursalei miniere, a directorului exploatării și a șefului carierei Jilț-Sud. Acest cel fel de tragedii nu trebuie să se mai întâmple!“, a mai transmis ministrul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel