După 25 de ani, Microsoft își schimbă logo-ul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Microsoft a prezentat, joi, primul logo nou după 25 de ani, în condiţiile în care se pregăteşte să introducă noua versiune a sistemului său de operare, Windows 8, care va putea fi instalată pe tableta proprie a companiei, Surface, şi alte dispozitive cu ecrane tactile.

Noul logo conţine patru pătrate colorate care "au rolul să exprime portofoliul diversificat de produse ale companiei", potrivit blogului Microsoft, transmite Bloomberg.

Cel mai mare producător de software la nivel mondial îşi intensifică asaltul pe piaţa tabletelor, datorită preferinţei tot mai mari a cumpărătorilor pentru aceste produse, care reduce vânzările de laptop-uri şi PC-uri şi veniturile aduse de Windows.

Microsoft a anunţat că Windows 8 va fi disponbil din 26 octombrie. Windows 8 a fost dezvoltat pentru mai multe platforme, urmând să ruleze atât pe PC-uri, cât şi pe tablete, iar interfaţa sistemului de operare a fost optimizată pentru touch screen.

Noua variantă a Windows marchează o schimbare radicală în strategia Microsoft. În afară de interfaţa complet nouă, sistemul de operare va suporta, pe lângă platforma hardware clasică x86, şi tehnologia ARM regăsită în majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor de pe piaţă. Microsoft speră să-şi facă loc pe piaţa tabletelor, dominată de iPad-ul de la Apple şi de produsele bazate pe platforma software Google Android. Tableta anunţată recent de compania din Redmond, denumită Surface, va fi lansată odată cu Windows 8 RT – varianta pentru platforme ARM. O altă versiunea Surface, mai performantă şi mai scumpă, îşi va face apariţia la câteva săptămâni după lansarea Windows 8 şi va fi echipată cu varianta Pro a sistemului de operare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel