Dumitru Nancu, informații utile despre AGRO IMM Invest: Se acordă și un grant de 10 la sută din valoarea investiției
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit, la DCNews, despre subprogramul AGRO IMM Invest, care include și o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanţării garantate. 

Subprogramul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar AGRO IMM INVEST constă în acordarea de garanții de stat beneficiarilor participanți în program, care solicită finanțare pentru capital de lucru sau pentru realizarea de investiții.

„Când am început în 2020 IMM Invest, una din patru firme era bancabilă. Am închis anul cu două din patru. Un lucru pozitiv! În 2021, pe locul 1 transporturile, locul 2 construcțiile și apoi HoReCa. În 2021, Guvernul a introdus subprogramul AGRO IMM Invest, program pentru agricultură și industria alimentară, intră inclusiv industria vinului și industria berii. Pe lângă alte facilități, aici se acordă și un grant de 10 la sută din valoarea investiției sau a capitalului de lucru”, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness.

„Anul acesta, bugetul AGRO IMM Invest a crescut, e de 5 miliarde, față de 1 miliard, cât a fost anul trecut. Pe primul loc a fost cultivarea terenurilor, locul 2 zootehnia, și locul 3 industria procesatoare”, a precizat Dumitru Nancu. 

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, informații de neratat la DCNews și DCBusiness

Programul Noua Casă 2022, care oferă românilor acces la locuinţe moderne, stimulându-se în acelaşi timp şi sectorul construcţiilor, a devenit operaţional vineri, cu un plafon de garantare pentru acest an aprobat de Guvernul României la valoarea de 1.5 miliarde de lei, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Despre acest subiect ne-a vorbit Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

„A crescut suprafaţa utilă şi oamenii s-au dus pe locuinţe noi. Acesta a fost şi interesul nostru, ca românii să se ducă spre locuinţe noi. Industria constructoare de locuințe are o dezvoltare și pe orizontală. Pe fostul program PRIMA CASĂ erau niște locuințe care erau deja construite, înainte de 1990, și practic nu aveai impact în economie. Când cumpărai un apartament, schimbai doar proprietarul. Cu programul PRIMA CASĂ ai o dezvoltare pe orizontală”, a spus Dumitru Nancu în interviul acordat DC News şi DC Business.

„S-a mai introdus un lucru: promisiunea de garantare. Avem convenții cu 14 bănci, obținem o promisiune de garantare și, în 18 luni, o persoană interesată poate să-și găsească o casă, adică poate să acceseze locuințe care încă nu sunt finalizate”, a mai zis Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM. În acest fel, sunt finanțate lucrările care se află în construcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel