Dumitru Adrian Vasile, „Elicopter de Luptă”, la un pas de exmatriculare din Academia de Poliție? Răspunsul instituției după scandalul cu împărțitul pumnilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Adrian
Adrian
După scandalurile în care a fost implicat Dumitru Adrian Vasile, cunoscut drept „Elicopter de Luptă”, student la Academia de Poliție, ne-am întrebat ce face instituția în acest sens, mai ales că românii plătesc salariile polițiștilor. Și parcă este ciudat să știm că plătim salariile unor foști studenți bătăuși, viitori „milițieni”... Dacă acest student spune că a împărțit pumni pentru a se răcori, ce va face când va fi polițist și va prinde o bunică vânzând pătrunjel? Cum se va răcori atunci? 

După „bătăia” în care a fost implicat Adrian Elicopter de Luptă, Selly a vrut să îl scoată pe acesta din promovarea filmului BuzzHouse și a altor proiecte conexe. Este lipsit de orice conduită profesională faptul că un student la Academia de Poliție se ia la bătaie cu alte persoane, apoi se mai și mândrește cu fapta pe internet. 

Pentru a vă aminti, pe scurt, subiectul, vă spunem doar că Dumitru Adrian Vasile, cunoscut drept „Elicopter de Luptă”, student la Academia de Poliție, spunea: „Am împărțit niște pumni cât să mă răcoresc, pac pac. După aceea, am început să râd, că îi luam la mișto practic. Am vrut să plec și ce a făcut unul dintre ei? Mi-a dat cu paharul în cap aici, pac.

El ce a zis... că e ca în desene, îmi dă cu paharul în cap și eu ce fac, alunec pe o banană, fac așa de două ori din picioare, alunec, cad și îmi iese așa un cucui în cap de îmi rămâne pălărioară ca în Tom & Jerry?! Nu a fost așa, eu când am simțit paharul, m-am întors, s-au înspăimântat (...) I-am băgat în baie, am vrut să mă încui cu ei în baie recunosc, să iau cheia și să o mănânc. Nu s-a putut deoarece s-au încuiat ei singuri în baie și scandalul s-a terminat. (...)

După chestia asta eu am fost interzis a mă mai duce la filme prin țară, pentru că i-am bătut eu pe ăia. Dacă mă băteau ei pe mine nu era nicio problemă, era haz de necaz cum ar veni”, a zis Dumitru Adrian Vasile, cunoscut drept „Elicopter de Luptă”, într-un live pe Tik Tok.

În acest context, am întrebat Academia de Poliție cum comentează subiectul.


„Sunt Anca Murgoci, redactor-șef DC News. În contextul în care Dumitru Adrian Vasile, cunoscut în mediul online drept „Adrian Elicopter de Luptă”, spune că „s-a bătut” recent, dorim să știm ce punct de vedere are Academia de Poliție. 


Întrebăm în contextul în care Dumitru Adrian Vasile va ieși cu slujbă din Academia de Poliție și va fi plătit din bani publici. Românii practic vor plăti viitori polițiști, studenți bătăuși, din banii lor? Nu există un cod de conduită privind aceste comportamente?”.

Răspunsul Academiei de Poliție a fost că Dumitru Adrian Vasile a fost sancționat cu „preaviz de exmatriculare” prin decizia Consiliului Facultății de Poliție în data de 29 aprilie 2024. La aceeași dată a fost constituită o nouă comisie de cercetare disciplinară pentru cercetarea „altor fapte ce ar putea constitui abateri disciplinare”. (Găsiți atașat răspunsul Academiei de Poliție).

2. -imagine fara descriere- (adrian-dumitru-elicopter-de-lupta_34603300.jpg)

Abaterea disciplinară constituie singurul temei juridic al răspunderii disciplinare. Sancţiunile disciplinare se constată și se propun de şefii nemijlociţi, îndrumători sau cadre didactice / nedidactice şi se aplică de aceștia sau de către şefii ierarhici ai studenţilor, potrivit prevederilor Regulamentului Academiei de Poliție.

Studentul poate contesta sancțiunile. Pentru abateri de la regulile de disciplină, încălcarea regulilor de conviețuire socială precum și pentru încălcarea eticii universitare și a prevederilor regulamentare, studenților li se pot aplica următoarele sancţiunile disciplinare:

a) avertisment;

b) mustrare scrisă;

c) suspendarea dreptului la învoire pe o perioadă de până la 30 zile;

d) retrogradarea în grad/funcţie sau înlocuirea din funcția de conducere;

e) preaviz de exmatriculare;

f) exmatriculare.

 

 

Cine este Adrian Elicopter de Luptă?

Un viitor polițist care - vreo doi ani - a râs de tot felul de tinere/tineri pe Tik Tok. I-a făcut de tot râsul pe Internet. Îi întreba - de exemplu - „Din ce subunitate de relief faci parte?” și alte cretinități tocmai pentru a-i face de râs. Și multă vreme au circulat - și încă mai circulă - acele video-uri. Rezultatul? Umilirea și batjocura publică pot avea consecințe serioase asupra sănătății mentale a celor vizați. Tinerii sunt în special vulnerabili la astfel de comportamente, iar expunerea lor la ridiculizare publică poate duce la scăderea stimei de sine, anxietate și chiar depresie.

Promovarea unui astfel de comportament pe platforme populare ca Tik Tok poate normaliza hărțuirea și ridiculizarea altora, creând un mediu toxic în care oamenii se simt îndreptățiți să umilească pe cei diferiți sau mai slabi. Nu în ultimul rând... râsul la adresa altora poate reflecta o lipsă de empatie și maturitate emoțională. Vedeți mai multe detalii aici: Cine este Adrian Elicopter de Luptă, viitorul polițist care astăzi face pe deontologul cu Selly și piticigratis

În final vă invităm să citiți și un editorial scris de Alexandru Negrici despre scandalul dintre Selly și Adrian Elicopter de Luptă: Selly și Adrian Elicopter au aruncat mizeria sub preș. Dar ce se află în spatele împăcării - https://www.dcnews.ro/selly-si-adrian-elicopter-au-aruncat-mizeria-sub-pres-dar-ce-se-afla-in-spatele-impacarii-video_957465.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel