Duminică, protest al angajaţilor TAROM. Sindicaliştii cheamă nemulţumiţii de salarii şi condiţii de muncă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Nguyen Hung, de la Pexels
Fotografie creată de Nguyen Hung, de la Pexels
Sindicaliştii din TAROM anunţă că vor protesta în faţa sediului companiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de condiţiile de muncă. 

"Aşa cum am anunțat în calendarul de protest, mâine membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT) vor organiza un miting de protest în fața clădirii Corp F, sediul Companiei TAROM, miting autorizat de autorități, între orele 11 și 13.

Sunt invitați salariații membri și nemembri SUT care sunt nemulțumiți de veniturile salariale, condiții de muncă, prețuri la facturile de utilități sau coșul de consum alimente.

Mitingul se va desfășura fără afectarea activității operaționale a companiei TAROM.

Colegii din zona operațională, cargo, securitatea zborului, comercial,financiar, Quality, personal navigant sau nenavigant din Direcția de Zbor sau Linie aeronave, care lucrează în program de tură sau flexibil, sunt rugați să vină, daca doresc, mai devreme decât ora normală de incepere a serviciului, în așa fel încât să participe la miting fără afectarea programului de lucru", a transmis Narcis Paşcu, preşedintele Sindicatului Unit TAROM. 

Sindicaliştii TAROM au anunțat la începutul lui aprilie că vor protesta

"Subscrisul Sindicatul Unit TAROM (SUT) reprezentat prin Narcis Pascu în calitate de Preşedinte, recunoscând situaţia economică prin care trece SC TAROM SA ca urmare a pandemiei Covid 19 şi conflictului din Ucraina, cunoscând prevederile art. 135 alin. (2), Iit.b), care nu limitează şi nu îngrădeşte dreptul angajatorului de a-şi conduce şi administra propria afacere, coroborat şi cu art. 41 din Constituţia României, ţinând cont şi de art. 27 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, dar şi de actuala perioadă de restructurare şi criză economică prin care trec angajaţii TAROM (creşterea alarmantă a preţurilor la facturile de energie, utilităţi, combustibil cât şi a preţului la alimentele de bază), în conformitate cu art. 8, alin. d) al Statutului Sindicatului Unit TAROM (SUT), protestăm pe toată perioada lunii aprilie", precizează sindicaliştii, potrivit Agerpres.

Aceştia sunt nemulţumiţi de încălcarea drepturilor prevăzute în Acordul SG nr.858/16 februarie 2021, lipsa unei grile de salarizare şi personal insuficient, precum şi "neprimirea unui răspuns la adresa către Ministerul Transporturilor înregistrată MTI nr.7297/22.02.2022".

Totodată, sindicaliştii TAROM precizează că în cadrul operatorului aerian naţional sunt 230 de salariaţi care primesc o remuneraţie egală cu salariul minim pe economie -2.550 lei/brut şi alţi aproximativ 600 de salariaţi care au un salariu negociat de până în 3.500 lei, încasând un venit de sub 3.000 de lei net/lunar. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel