Dulceață din banane. Un deliciu exotic, care se face rapid și ușor
Dulceața de banane este o delicatesă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.
Dacă ai cumpărat banane necoapte, care sunt complet lipsite de gust, poți încerca să pregătești o dulceață.
Nu este nimic complicat în a face dulceață de banane.
Pentru aceasta vei avea nevoie de:
1 kg de banane;
1 cană de zahăr;
1 pahar cu apă;
suc de 1 lămâie.
Rețeta pas cu pas
Curățați bananele și tăiați-le felii. Transferați fructele într-o cratiță și adăugați zahărul. Se stoarce sucul de la o lămâie deasupra și se lasă 10-15 minute.
După ce timpul a trecut, turnați apă în cratiță și puneți-o la foc mic. În timpul gătirii, ar trebui să amestecați constant, până când bananele devin transparente.
În medie, acest lucru durează aproximativ 25 de minute. După aceea, trebuie doar să puneți dulceața de banane în borcane și să le acoperiți cu capace. Dacă ați folosit banane prea coapte, veți obține dulceață foarte gustoasă. Poftă bună
BONUS. Pepene galben prăjit: o rețetă ciudată, dar extrem de delicioasă
Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci.
Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?
Iată ingredientele de care ai nevoie:
0,5 pepene galben,
1 lingura suc de lămâie,
2 lingurițe de scorţişoară,
2 lingurițe de miere,
30-40 grame de unt,
ciocolată rasă.
Rețeta pas cu pas
Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!
BONUS. Caramel sărat, făcut în casă: o rețetă de care te vei îndrăgosti
Caramelul sărat este foarte versatil: îl puteți adăuga la înghețată, puteți coace plăcinte și prăjituri cu el, puteți face sandvișuri dulci sau îl puteți mânca ca un desert separat.
În același timp, să găsești caramel delicios, fără aditivi nocivi, în supermarket este o sarcină grea. Prin urmare, vă oferim o rețetă pe care o puteți găti acasă. În plus, este destul de ușor.
Ingrediente pentru 300-400 grame de caramel:
200 grame de zahăr brun;
6 linguri de unt sărat la temperatura camerei;
120 ml de smântână groasă;
1 linguriță de sare de mare.
Metoda de gătire
Topiți zahărul într-o cratiță antiaderentă la foc mediu, amestecând constant cu o spatulă. Zahărul ar trebui să se transforme într-un lichid gros și maro.
Odată ce zahărul s-a topit complet, adăugați untul și amestecați bine ingredientele până la omogenizare.
Fără a stinge focul și fără a înceta să amestecați, turnați smântâna. Este important să faceți acest lucru foarte încet, pentru ca amestecul să nu facă bule.
Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție
Lăsați amestecul la fiert un minut. Apoi se ia de pe foc si se condimentează cu sare. Lăsați caramelul să se răcească ușor și să se îngroașe, înainte de servire.
Caramelul sărat poate fi păstrat la frigider până la 1 lună. Cu toate acestea, de fiecare dată înainte de utilizare, va trebui să fie încălzit în cuptorul cu microunde sau pe aragaz până la consistența dorită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News