Ingrediente
- 1,5 kg gogonele
- 1 kg zahăr
- 2 lămâi
- o păstaie vanilie
- o bucățică de ghimbir
- un bețisor de scorțișoară
Cum se prepară
Gogonelele se spală bine, apoi se scufundă în apa clocotită câteva secunde. Se scot și se trec sub jet de apă rece și li se scoate pielița. Se taie gogonelele cubulețe, scrie retetepractice.ro. Într-o oală se așază straturi de gogonele, zahăr și rondele de lămâie, terminând cu zahăr. Se pune și păstaia de vanilie și se lasă la macerat 24 de ore.
Apoi se pun la fiert și se lasă 30 de minute la foc mediu, din momentul în care dau în clocot.Se reduce focul apoi, se scoate păstaia de vanilie. Se adaugă și scorțișoara și ghimbirul răzuit fin și se lasă mai lasă la fiert 15 minute. Se scoate batonul de scorțișoare și dulceața se pune în borcane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță