Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret: o farfurie ţinută în congelator 10 minute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret. Dulceața de cireșe este o încântare pentru papilele gustative. Iată cum o poți prepara, folosind un truc secret.

Ingrediente pentru dulceaţa de cireşe

1 kg cireşe (cântărite după curăţare)
1 kg zahăr
1 lămâie medie (doar sucul)
1/2 păstaie tonka (opţional)

Cum se prepară dulceaţa de cireşe

Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret. Spălăm cireşele şi le ştergem bine cu hârtie absorbantă de bucătărie. Curăţăm sâmburii cireşelor și le punem într-o cratiţă încăpătoare, cu fund gros. Le acoperim cu zahăr, sucul unei lămâi şi jumătate de păstaie tonka, dată prin razătoarea cu găuri mici (nu este absolut necesar să o adăugaţi).

Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret. Punem cratiţa pe foc mic şi avem grijă să adunăm spuma formată la suprafaţă în timpul fierberii. Fierbem dulceaţa de cireşe pentru cca 50-60 minute.

Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret. Înainte de a stinge focul, punem câteva picături de dulceaţă pe o farfurie ţinută în congelator 10 minute. Dacă picăturile îşi păstrează forma, dulceaţa este gata, dacă au tendinţa să se deformeze, o mai fierbem încă 5 minute şi repetăm testul picăturii, scrie lauraadamache.ro.

Dulceață de cireșe, rețetă. Truc secret. Punem dulceaţă de cireşe fierbinte în borcane sterilizate fierbinţi, le închidem cu capac şi le întoarcem invers, mai pe româneşte, cu fundul în sus. Le lăsăm întoarse până când se răcesc, apoi le întoarcem în poziţia iniţială şi le depozităm în cămară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel