Data actualizării:
Data publicării:

Dulceața cu pesticide: Cea mai contaminată nu este cea cu căpșune

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

O organizație franceză a efectuat un test pe gemurile și marmeladele de căpșuni și caise. Iată ce a descoperit.

Acum câteva zile am publicat o știre despre un studiu care a enumerat cele mai contaminate fructe și legume (AICI). Publicat anual de către American Environmental Working Group – EWG,  raportul Dirty Dozen conține o listă cu cele mai contaminate fructe și legume, lista fiind făcută luând în considerare datele colectate de Departamentul Agriculturii al SUA și  Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Culmea, încă o dată, a fost confirmat că unul dintre cele mai iubite fructe, și anume capsunile, sunt cele care conțin cea mai mare cantitate de contaminanți.

Căpșunile au fost urmate de piersici, pere, nectarine, mere, struguri, cireșe și afine, ca fiind cele mai contaminate. Pe scurt, alegerea este, din păcate, foarte largă. Având în vedere această imagine, s-ar crede că și produsele care folosesc aceste alimente respectă cu strictețe aceeași poziție în clasament, dar nu este cazul. Prin urmare, nu dulceața de căpșuni este cea mai contaminată de urme de pesticide.

Potrivit unui articol publicat de Supereva, o revistă franceză, ”60 Millions de Consommateurs”, a dezvăluit care gemuri au cele mai mari urme de substanțe chimice.

Vezi și: Pesticide: A fost făcut clasamentul cu cele mai contaminate fructe și legume

Revista a efectuat un test pe diferite mărci și a comparat, în special, gemurile de căpșuni și caise în căutarea insecticidelor și fungicidelor. Din cele patruzeci de mărci analizate, s-au găsit urme de pesticide pentru peste jumătate dintre produse. Cantitățile rămân, din fericire, sub pragurile stabilite de Uniunea Europeană, dar rezultatele cu siguranță nu sunt liniștitoare.

Dulceața de caise iese în evidență ca fiind cea mai contaminată. Mai bine, de exemplu, să optezi pentru mărci organice care, conform testelor aceleiași reviste franceze, nu conțin pesticide.

Dulcețurile bio, așadar, găsite pe piață garantează standarde de calitate mai ridicate și ne protejează mai bine sănătatea. Prețurile sunt puțin mai mari, dar corpul nostru va fi cu siguranță mai sănătos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel