Ducesa de Cambridge a preluat patronatele Prințului Harry. Locul lui în familia regală s-a ocupat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Kensington Palace
Sursă foto: Kensington Palace
Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a preluat din patronajele Prințului Harry, fiind acum reprezentant al Ligii de Rugby și al Uniunii de Rugby britanice. 

Regina i-a oferit Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, patronajul ce a aparținut Prințului Harry, după ce ducele a renunțat la obligațiile sale impuse de statutul regal, scrie The Sun. Ducesa de Cambridge a preluat astăzi, 2 februarie, funcția de patron al Ligii de rugby și al Uniunii de rugby (RFU), a confirmat Palatul Kensington.

Ducesa este primul membru al familiei regale care a preluat unul dintre patronajele Prințuluilui Harry după ce el și Meghan Markle au părăsit viața regală și s-au mutat în California.

Ducesa se arată încântată de noul patronaj sportiv

Inițiativa o va pune în concurență directă cu soțul ei, William, care este patronul Welsh Rugby Union, în timpul campionatelor de anul acesta. Confirmând astăzi numirea Ducesei, Palatul Kensington a spus că rolul se aliniază îndeaproape cu „pasiunea ei de lungă durată pentru sport și cu beneficiile pe care le poate oferi pe tot parcursul vieții”.

Directorul executiv al Rugby Football League, Ralph Rimmer, a declarat că organizația este „onorată” și „încântată” să o urmeze pe Kate.

„Suntem cu adevărat onorați de numirea Ducesei de Cambridge drept Patron Regal al Rugby Football League. Suntem încântați să îi urăm bun venit în timp ce ne pregătim să găzduim Cupele Mondiale de rugby pentru bărbați, femei, persoane în scaune rulante și cu dizabilități fizice din Anglia în această toamnă. Istoria sportului nostru a fost construită pe angajamentul de a combate inegalitățile și onorăm acest lucru prin concentrarea noastră pe a avea un impact social pozitiv dincolo de teren. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Ducesa în anii următori și știu că toate nivelurile sportului nostru o vor primi în familia Rugby League”, a spus Rimmer. 

Ducesa, primită cu brațele deschise, înlocuindu-l pe Harry

Directorul executiv al Uniunii de fotbal de rugby, Bill Sweeney, a adăugat: „Este o mare onoare să îi urez bun venit Ducesei de Cambridge în calitate de patroană. Scopul nostru este să îmbogățim viețile participanților, să introducem mai mulți oameni în uniunea de rugby, să dezvoltăm sportul pentru generațiile viitoare și să creăm un joc de succes înfloritor în toată țara. Pe măsură ce cluburile de rugby s-au redeschis în toată țara, jucătorii, oficialii și voluntarii sărbătoresc revenirea în joc împreună și știm că sprijinul Ducesei va fi foarte apreciat din partea cluburilor noastre de bază și a femeilor tot mai prezente în meciuri”. 

Harry a fost forțat să renunțe din funcția de patron al RFU anul trecut, după ce el și Meghan Markle au părăsit viața regală și s-au mutat în California.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel