Dublul standard chiar există. Maria Grapini: S-a confirmat, nu este o poveste
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comisia Europeană i-a dat dreptate europarlamentarului Mariei Grapini, prin publicarea unei campanii paneuropene de testare a produselor alimentare, concluziile acesteia fiind evidente: există o calitate duală a produselor! Maria Grapini lansase în urmă cu trei ani, o amplă dezbatere publică, în Parlamentul European, pentru a livra Europei un adevăr pe care țările est-europene îl știu demult: dubla calitate a produselor alimentare. 

“Mulțumesc Comisiei Europene pentru că faptul că mi-a dat dreptate! Calitatea duală a produselor nu este o poveste! Mă bucur că am lansat, acum trei ani, dezbaterea publică, iar anul acesta am votat modificarea a patru directive, prin care am făcut un prim pas în combaterea dublei calități a produselor. Trebuie, însă, continuate aceste demersuri și eu nu mă voi opri.

Voi urmări si voi cere Comisiei Europene noi modificări în legislația europeană pentru a ajunge la respectarea calității (compoziției) produselor care au același ambalaj și același brand, indiferent de țara în care sunt distribuite!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Studiul a luat în analiză aproximativ 1400 de produse, din 19 țări ale Uniunii Europene, iar rezultatul arată ca 22% dintre produsele comparate diferă în compoziție, deși ambalajul este identic. S-a constatat și demonstrat că 1 din 5 produse au fost găsite cu conținut diferit sub același ambalaj.

Pe baza noii metodologii elaborate, autoritățile naționale competente vor putea efectua, de acum, analiza necesară pentru a determina practicile înșelătoare interzise de legislația UE privind protecția consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel