Dublu standard. Șumudică, victima unui atac RASIST în Turcia. SNST îi ia apărarea: MAE, MTS, FRF, fără reacție!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
La o lună de la cazul ''Colţescu” din Champions League, Marius Şumudică a fost victima unei insulte rasiste în direct la un post TV din Turcia. 

Scandalul grav de rasism nu are aceleași ecouri ca și cazul Colțescu. De asemenea, președintele Erdogan nu a reacționat, cel puțin până în acest moment.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret îi ia apărarea lui Marius Șumudică.

Scandal rasist în sport

MAE, MTS, FRF, fără reacție în cazul Șumudică. Marius Șumudică a fost subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan” – a fost ieșirea rasistă a lui Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV „A Spor”. Moderatorul i-a atras atenția, dar acesta a continuat cu un limbaj incalificabil: „Dar cum sa îi spun, cerșetor?”

Scandalul a rămas fără o poziție oficială din partea autorităților române.....https://tinyurl.com/y5opq42e În cazul Colțescu, atât MTS, MAE, cât și FRF s-au raliat linșajului la care a fost supus arbitru nostru, dar această poziție a fost aspru criticată de români, care au considerat că ar fi trebuit să fie apărat, pentru că nu era nimic rasist în acea exprimare.

Brigada de consilieri de imagine și specialiști în comunicare din Ministerul Tineretului și Sportului au așteptat zadarnic să apară o poziție oficială a Ministerului Afacerilor Externe pentru a lua cu copy-paste ceva de acolo, dar această declarație a externelor nu a mai apărut. Se pare că MAE și MTS, după ce au fost făcute praf de români în urmă cu o lună, acum au ales să nu mai iasă cu declarații de frică să nu greșească din nou.

Atunci pe rețelele de socializare au circulat numeroase mesaje de dezaprobare a poziției adoptate de cei doi miniștri / sport și afaceri externe – ”Nu a fost nimic rasist acolo. Să vă fie rușine!” Nici Federația Română de Fotbal nu a ieșit cu un comunicat despre subiect până la această oră.

Mircea Lucescu a fost singurul care a reacționat după ce Șumudică a fost numit „țigan” în Turcia: „Îi lipsește ceva celui care a zis asta”. Antrenorul Marius Șumudică (49 de ani) s-a despărțit de Gaziantep, echipă pe care a dus-o pe locul 4 în Turcia.....https://tinyurl.com/y5opq42e, scrie Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, într-o postare pe Facebook.

Vezi și Jigniri RASISTE la adresa lui Șumudică în Turcia, la un post TV. Mircea Badea, revoltat: M-a scos din minți!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel