Dublu standard la alimente. Comisia Europeană, prima reacţie
Joi, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că produsele alimentare aparent identice nu ar trebui să fie vândute cu ingrediente inferioare în Europa de Est, pe fondul controverselor legate de acest subiect, transmite Reuters.
Câteva studii au arătat că multe dintre produsele alimentare vândute de multinaționale în Europa de Est conțin ingrediente mai ieftine, de calitate mai scăzută, decât versiunile identice vândute în Europa Occidentală.
Premierul slovac, Robert Fico, a discutat joi această problemă la întâlnirea pe care a avut-o la Bruxelles cu Juncker. "Nu-mi place ideea că ar exista un fel de categoria a doua în Europa. Vom face tot posibilul să încheiem acest mod discriminatoriu prin care se furnizează slovacilor produse alimentare și alte bunuri de o calitate mai scăzută", a afirmat, potrivit Agerpres, Juncker la o conferință de presă comună.
[citeste si]
Acesta a adăugat că în septembrie vor fi emise reglementări privind modul de interpretare a actualei directive privind securitatea alimentară, dar nu a exclus și o nouă legislație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News