Dublă victorie în justiție pentru Andreea Berecleanu: Mircea Badea mi-a zis că n-o să câștig. Iată că am câștigat. Și știam că așa va fi
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dublă victorie în justiție pentru jurnalista Andreea Berecleanu!

În 2014, Andreea Berecleanu a câştigat definitiv şi irevocabil procesul de calomnie intentat jurnalistului Radu Banciu. Potrivit sentinţei date de Tribunalul Bucureşti, el trebuia să-i plătească despăgubiri de 15.000 de lei şi să prezintă scuze publice Andreei Berecleanu „prin publicarea unui articol, pe cheltuială proprie, pe prima pagină a două cotidiane şi în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV.

Patru ani mai târziu, jurnalista câștiga un nou proces, de această dată cu Doina Gradea, fostă șefă a Televiziunii Române. Procesul a vizat un articol publicat pe blogul personal. Acolo i-au fost aduse jurnalistei acuzații lipsite de orice pertinență, insulte și calomnie, prin relatarea unor fapte complet neadevărate.

Despre acest subiect, Andreea Berecleanu a vorbit în cadrul podcastului realizat de Teo Trandafir.

„Mai ții minte când Mircea Badea îmi spunea: „prietenă... degeaba îi dau tu pe ăștia în judecată... că n-o să câștigi”. Iată că am câștigat. Și știam că voi câștiga. Am dat în judecată două persoane: pe Radu Banciu și pe Doina Gradea. Știau amândoi că vor pierde. Spuseseră niște lucruri complet false, neadevărate. Credeam că Doina a scris la comanda cuiva despre mine. N-avea cum să nu știe ce și cum pentru că fusese martora unor întâmplări.

Ambele procese au fost câștigate. Erau niște lucruri negru pe alb. Dar nu mi-am bătut eu capul. Avocații s-au ocupat. Am cerut și despăgubiri. Am cerut cât mai mulți bani pentru a putea fi donați. Am câștigat ambele procese. Și cu scuze din partea celor doi pe toate planurile, scuze publice, scuze în ziare, scuze la televizor, peste tot”, a zis Andreea Berecleanu în podcastul realizat de Teo Trandafir.

CITEȘTE ȘI:  Amanta noastră de la minister. Un triunghi amoros frecvent întâlnit în România? / video - https://www.dcnews.ro/amanta-noastra-de-la-minister-un-triunghi-amoros-frecvent-intalnit-in-romania_948432.html

Scuzele lui Radu Banciu pentru Andreea Berecleanu:

„A sosit şi vremea scuzelor, reale de data aceasta. Am foşti învinşi într-un proces, pe drept, de altfel, am pierdut în faţa Andreei Berecleanu şi îi cerem scuze cu această ocazie. Noi jignind-o în emisiune, justiţia a considerat că suntem vinovaţi şi preaplecaţi, îi cerem scuze frumoasei prezentatoare de la Antena 1, pe care am denigrat-o, să ştie, fata, din invidia tipică, absolut tipică a bărbaţilor, care nu mai au foarte multe de spus, şi bineînţeles că ne-am dus apoi cu divagaţiile proprii nouă.

Într-o emisiune de pamflet, desigur, dar aiurea prezentate, aiurea-n tramvai. Suntem datori cu aceste scuze pentru Andreea Berecleanu pe care, după cum ştiţi, la un moment dat am tocat-o mărunt într-o situaţie penibilă. Fata n-avea nicio vină, evident. Dincolo de invidie, sigur că a fost şi un pic de prostie, şi astăzi încercăm să reparăm acest lucru, pentru că, iată, am foşti puşi la colţ, pe bună dreptate, şi de instanţă. Îi mulţumim Andreei Berecleanu dacă ne-a iertat sau, dacă nu, sperăm că o va face în continuare. Noi încercăm să ne purtăm din ce în ce mai bine şi să fim şi cu urechile acolo unde trebuie, dar şi cu unghiile tăiate la zi, aşa cum eram pe vremuri cu batistuţele la şcoală”, a spus Radu Banciu, în direct la B1 TV.

VEZI ȘI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel