Duane Butcher e trist. Vezi din ce motiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a mărturisit, joi, că este trist, pentru că va pleca în curând din România, mandatul său apropiindu-se de final.

"Am avut norocul de a avea două mandate pline de satisfacţii în România şi am ajuns să cunosc această frumoasă ţară şi pe poporul ei. Sunt încurajat de ceea ce am văzut şi am descoperit. Deşi mai există provocări care trebuie depăşite, România ar trebui să fie mândră de ceea ce a realizat în cei 25 de ani de la Revoluţie. Sunt trist că voi pleca în câteva zile, dar succesorul meu este deja aici. Dean Thompson este un diplomat cu experienţă, care a primit numeroase distincţii. Vă las pe mâini foarte bune. Ştiu că şi pentru el misiunea de la Bucureşti va fi la fel de satisfăcătoare cum a fost pentru mine", a spus Duane Butcher, în discursul susţinut la Ambasada SUA, cu ocazia recepţiei de Ziua Independenţei.

Vezi și: Duane Butcher, prima reacție după izbucnirea scandalului Băsescu-Bercea

Însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei SUA la București a vorbit şi despre România, care este, în opinia sa, "o ţară de o frumuseţe incredibilă".

"Dar, spun din nou, oamenii şi valorile unei ţări o fac cu adevărat frumoasă. Am avut privilegiul de a lucra cu mulţi români extraordinari. Printre ei se numără soldaţi dedicaţi, funcţionari publici talentaţi, poliţişti, procurori şi judecători neînfricaţi, jurnalişti curajoşi şi activişti sociali neobosiţi, care luptă pentru dreptate, caută adevărul şi promovează schimbările în bine. Împreună cu tinerii extraordinar de talentaţi din România, ei construiesc o societate activă şi o democraţie prosperă", a adăugat el, citat de Mediafax.

Duane Butcher a mai spus că "aceia care au fost suficient de norocoşi să locuiască şi să lucreze în România au ajuns să-i aprecieze frumuseţea izbitoare, de la plajele aurii de pe ţărmul Mării Negre (...), la culmile pline de inspiraţie ale Carpaţilor", unde au învăţat şi fiii săi să schieze, "frumuseţea naturală neatinsă a Deltei Dunării, satele istorice din Transilvania şi renumitele mânăstiri pictate din Bucovina".

Citește și: Duane Butcher: Românii sunt prea duri cu ei înșiși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel