DSU a trimis PATRU alerte de urgență în București, în doar câteva ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Bucureștenii și ilfovenii au avut parte astăzi de mai multe mesaje RO-ALERT în decursul dimineții și după-amiezii zilei de 20 octombrie, după intrarea în scenariul roșu a Capitalei.

DSU și IGSU au folosit de nu mai puțin de 4 ori sistemul pentru alerge de urgență astăzi, începând de la ora 10:40. Measjul a fost recepționat pe întreg teritoriul Bucureștiului și în localitățile limitrofe din Ilfov. Același mesaj a fost trimis, în limba engleză, la 40 de minute distanță, în jurul orei 11:20.

La ora 13:40, bucureștenii au fost din nou avertizați că municipiul a depășit limita de 3 infectări la 1.000 de locuitori și că situația epidemiologică este una periculoasă, tot în română. La alte 40 de minute distanță, a sosit din nou mesajul în limba engleză, așa cum a fost și dimineața.

Care a fost conținutul mesajelor

„Atenție! În municipiul București, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! ȘCOLILE își vor desfășura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viața dvs. sau a celor din jur. DSU-IGSU”, se arată în alerta de urgență.

Varianta în limba engleză a sunat așa: „Attention! In Bucharest, the level of spread of the new coronavirus (COVID-19) is high - over 3 per thousand inhabitants. MASK is mandatory in open and closed spaces! SCHOOLS will run their courses online. INDOOR activity of restaurants, cafes, cinemas, performance halls and gambling halls is prohibited. These decisions are valid for the next 14 days. RESPECT sanitary measures so as not to enganger your life or the lives of those around you. DSU - IGSU”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel