DSP Arad, bilanţ la liceul unde s-a făcut deratizare: 18 copii la UPU, trei internați
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad au transmis că, luni, la spital au ajuns 18 elevi de la Liceul German, din care trei au fost internați. Specialiștii spun că nu pot face legătura, la această oră, între evenimentul din urmă cu o săptămână, cu deratizarea, și cel actual.

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni seara de DSP Arad, între orele 10.00 și 20.00, la UPU Arad au ajuns 18 elevi de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn”, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, cu simptome precum durere de cap, dureri abdominale sau mâncărimi ale pielii. În urma investigațiilor, trei copii au fost internați. Este vorba de un copil de 8 ani, internat la Boli Infecțioase, unul de 17 ani, internat la Secția Clinică Pediatrie II și unul de 18 ani, internat la Secția Clinică Medicină Internă I. Alți 15 elevi au fost investigați dar nu au avut nevoie de internare.

„După evenimentele din 13 ianuarie 2020 și până astăzi au fost suspendate cursurile în toate cele trei corpuri de clădire ale unității de învățământ și s-au efectuat acțiuni de igienizare cu personal de specialitate pe parcursul a patru zile consecutiv, cinci spălări la diferite intervale de timp și aerisire permanentă. Pe parcursul zilei de astăzi (20 ianuarie 2020), inspectorii sanitari din cadrul DSP Arad au verificat modul și condițiile de desfășurare a procesului educațional în cele trei corpuri de clădire ale unității de învățământ”, au transmis reprezentanții DSP Arad în comunicatul citat de Mediafax.

Cercetări ale Poliției Arad

Potrivit documentului citat, la ora transmiterii știrii, se fac cercetări de către lucrători ai Poliției Arad și sunt ridicate probe de către Serviciul Criminalistic. De asemenea, echipajul CBRN face măsurători.

„Măsurătorile efectuate până acum nu au înregistrat depășiri ale fondului natural”, spun specialiștii DSP Arad. Inspectorii DSP Arad susțin că „în momentul de față nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13 ianuarie”. Un număr de 59 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns, în 13 ianuarie, la spital după ce, în timpul vacanței în şcoală ar fi fost făcută o dezinsecţie. Din 14 ianuarie, cursurile la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” au fost suspendate, iar luni s-au reluat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel