Urmărește emisiunea live
Drumul TransRegio. Procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fazabilitate și a documentației tehnice, demarate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Proiectul privind Drumul expres TransRegio Galați - Brăila - Slobozia - Drajna – Autostrada A2- Chiciu reprezintă o investiție importantă, bazată pe o alianță administrativă a 4 județe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării, precizează președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

În acest moment, drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri, iar pentru acest proiect, care se derulează prin ADI - Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, formată din CJ Galați, CJ Brăila, CJ Călărași și CJ Ialomița, există un parteneriat cu CNAIR.

Astăzi au fost demarate procedurile de achiziție publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate cu elemente de D.A.L.I (Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții), studiu ce este necesar pentru a găsi alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porțiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum nou.

Se vor analiza inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Austrastrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe POIM pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pe Programul Operațional De Transport.

Pe unde va trece ruta, ce soluții tehnice vor fi impuse, dacă vor fi realizate centuri ocolitoare, pasaje sau poduri rutiere, vor decide specialiștii, precizează liderul Consiliului Județean Galați.

Vezi și: Care sunt ONG-urile care blochează marile proiecte din România și oamenii din spatele lor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel