Drumul Național 22, martor la cele mai grave accidente, multe mortale. Măsurile solicitate de IPJ Constanța pentru a salva vieți
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
IPJ Constanţa a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, ce măsuri a solicitat pe DN 22, şosea pe care au loc extrem de des accidente rutiere cu victime, multe dintre ele mortale. 

O persoană a murit şi alte patru au fost rănite, cadrele medicale reuşind resuscitarea la faţa locului a uneia dintre acestea, în urma accidentului rutier produs miercurea trecută pe DN 22 Constanţa - Tulcea, în zona Tariverde.

"Este vorba de cinci pacienţi: unul decedat; unul în stop cardio-respirator la care s-a efectuat protocolul de resuscitare şi a dat rezultat, este un stop resuscitat, va fi transportat la spitalul judeţean; un pacient cu traumatism abdominal şi cranian, conştient; unul cu traumatism abdominal, conştient; altul, conştient, stabil, fără marcă traumatică. Toţi patru vor fi transportaţi la spitalul judeţean", a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanţa, dr. Claudia Tatarici, conform Agerpres.

Şi acesta nu este singurul accident grav din zonă. VEZI AICI CONTINUAREA.

IPJ Constanţa, răspuns exclusiv pentru DC NEWS

Am contactat IPJ Constanţa pentru a cere lămuriri cu privire la acţiunile întreprinse pe acel segment de drum, dar şi cu privire la măsurile care se impun pentru reducerea numărului de accidente. 

"În anul curent, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au acționat împreună cu cei ai I.P.J. Tulcea - Serviciul Rutier, organizând acțiuni comune cel puțin o dată sau de două ori pe lună, acțiuni care au avut în vedere disciplinarea participanților la trafic, pe Drumul Național 22, inclusiv în zona localității Tariverde. În urma acestor activități, au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute, ca măsură suplimentară, permise de conducere, aceste rezultate fiind mediatizate de către ambele structuri implicate. Precizăm faptul că, la nivelul instituției noastre, nu există statistici referitoare la sancțiunile contravenționale aplicate pe anumite segmente de drum.

Serviciul Rutier defășoară activități de supraveghere si control al traficului rutier cu aparate de măsurare a vitezei, în funcție de situația operativă, pe Drumul Național 22, în special în zona sus-menționată", a transmis IPJ Constanţa.

Viteza, principala cauză a accidentelor

"Analizând cauzele producerii accidentelor de circulație produse pe raza de competență a Serviciului Rutier Constanța, a rezultat că drumurile naționale cu cele mai multe accidente sunt: DN 2A, DN 39 și ulterior DN 22. Totodată, în urma aceleiași analize, precum și a constatărilor făcute de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză, ce reprezintă fie o cauză principală generatoare de accidente, fie una concurentă, în aceste zone", a mai precizat biroul de presă al Instituţiei.

Ce măsuri au fost solicitate

"Serviciul Rutier Constanța a solicitat administratorului drumului public următoarele măsuri, pe linie de sistematizare rutieră:

- montarea de benzi rezonatoare înainte și după segmentul respectiv de drum din zona localității Tariverde;

- reducerea vitezei de deplasare, prin montarea de indicatoare rutiere cu viteze de 70km/h pe sectorul de drum respectiv;

- montarea indicatoarelor rutiere „Atenție alte pericole!”

- montarea unui parapet pe acostament", se mai arată în răspunsul IPJ Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel