Drumul din România, știut de puțini turiști, dar la fel de frumos Transfăgărășanul sau Transalpina
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Drumul din România, știut de puțini turiști, dar la fel de frumos Transfăgărășanul sau Transalpina / Foto: Pexels
Drumul din România, știut de puțini turiști, dar la fel de frumos Transfăgărășanul sau Transalpina / Foto: Pexels
Află în articol care este drumul din România care rivalizează ca frumusețe cu Transfăgărășanul sau Transalpina.

DN10 este considerat unul dintre cele mai frumoase și mai pitoreşti drumuri din România. Este drumul de legătură dintre Braşov şi Buzău, trece prin superbul pas al Buzăului şi se află în topul celor mai spectaculoase 10 șosele din ţară, deschisă pe tot parcursul anului.

Pasul Buzău este o trecătoare situată la 670 m altitudine, care leagă oraşul Nehoiu de Depresiunea Întorsura Buzăului. Deși este deschis traficului pe tot parcursul anului, traseul poate fi uneori dificil de străbătut, iar șoferii sunt îndemnați să fie precauți.

Serpentinele drumului dinspre lacul de acumulare Siriu sunt complicate pentru şoferi, care se poate simţi oricând piloți de curse, mai ales pentru faptul că acesta este unul dintre cele mai libere drumuri asfaltate care traversează Carpaţii spre Braşov, scrie emaramures.ro, potrivit Ziarul de Iași.

De asemenea, în zonă există și câteva obiective turistice care nu ar trebui ratate. Dacă mergi pe acolo ar fi bine să vezi și barajul Siriu, rezervaţia Valea Zimbrilor, cascada Pruncea sau Biserica fortificată (cetatea) din Prejmer.

Trecătoarea fericirii

Trecătoarea este situată pe Valea Buzăului între Masivul Siriu – aflat la sud-vest și Masivul Podu Calului – aflat la nord-est, pe culmea dintre Piscu Cheii – aflat la nord-est și Delul Scurt aflat la sud-vest, între satele Crasna aflat la nord-vest și Gura Siriului aflat la sud-est. 

A fost denumită de turci Tallisin (adică Trecătoarea fericirii), spre a încuraja soldații în campaniile de invadare a Transilvaniei. Oștile otomane au traversat pasul în anii 1421, 1432, 1438, 1508, iar în anii 1599 și 1600 acesta a fost traversat de oștile lui Mihai Viteazul, respectiv de către un corp de armată comandat de Nicolae Pătrașcu, fiul voievodului, potrivit Wikipedia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel