Drulă, atac la coaliția PSD-PNL: Au fost prea multe luni de miere! S-a terminat!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a vorbit despre coaliția de guvernare PSD - PNL - UDMR.

Marți dimineață, Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a făcut declarații de presă și a lansat un atac la coaliția de guvernare PSD - PNL -UDMR.

„Vom lupta cu un sistem corupt și inept care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării. Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre (...).

USR va face opoziţie pe tot terenul şi, imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte şi altele despre care vom vorbi în perioada următoare sunt în pregătire. Vom munci uniţi ca să oferim României alternativa pe care o merită.

Zilele confortului în această coaliție disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PSD și PNL nu sunt în stare să conducă România. Coaliția contra firii are zilele numărate.“, a spus Drulă.

Drulă, despre candidatura la conducerea USR

Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, a fost întrebat, marți, despre candidatura la conducerea partidului.

Dacian Cioloș a anunțat că și-a prezentat demisia din funcția de președinte al USR. „Rămân membru de partid”, a transmis Dacian Cioloș. Demisia a apărut la doar patru luni de la Congresul USR PLUS. Vicepreședintele Cătălin Drulă ocupă poziția de președinte USR cu statut de interimar până la organizarea unui nou Congres. „La Congresul extraordinar nu voi candida pentru funcția de președinte, nu are rost”, a mai anunțat Dacian Cioloș.

Marți dimineață, într-o conferință de presă, Cătălin Drulă a fost întrebat dacă dorește să candideze pentru șefia partidului. „Aceasta este o decizie pe care o voi lua când vom organiza Congresul pentru președinția plină a partidului”, a spus Drulă (citește AICI).

Pirtea (PNL) către USR: Acolo s-a încheiat orice discuție legată de principii, valori și etică

Deputatul PNL Marilen Pirtea a explicat, în plin scandal al celor de la USR, ce s-a lăsat cu demisia președintelui Dacian Cioloș, motivul pentru care USR nu poate vorbi despre etică și principii. Mai mult, susține acesta, partidul ce și-a ales liderul în urmă cu numai 4 luni este un partid nou și fără experiență. 

Concret, Pirtea consideră că ”lipsa de maturitate, pledarea pentru valori, principii” este dată tot de oameni, căci de aici pornește și se oprește totul. 

”Nu vorbim despre oameni, nu în abstract, și iată că eu cred că într-adevăr este nevoie de timp, de experiență, care se măsoară și în timpul gestionării unor astfel de momente, dar și în multitudinea pe care o ai în astfel de situații. USR este un partid nou, cred că se explică această atitudine. În acest moment avem o alianță tripartidică (n.r. PNL-PSD-UDMR) și trebuie să facem pentru România marile proiecte pe care ni le-am propus”, a declarat liberalul la Antena 3 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel