DRP, parteneriat cu Prefectura Satu Mare pentru sprijinirea românilor de peste granițe
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunță un protocol de colaborare cu Prefectura Satu Mare.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță semnarea unui protocol de colaborare cu Instituția Prefectului din județul Satu Mare. Potrivit unui anunț, evenimentul a avut loc astăzi, 29 decembrie 2022, la sediul Instituției Prefectului, în prezența reprezentanților celor două entități, secretarul de stat Gheorghe Cârciu și prefectul Radu Roca.

Cooperarea interinstituțională va fi consolidată

„Prin acest protocol, DRP și IPSM își propun să consolideze cooperarea interinstituțională, care vizează derularea de proiecte și acțiuni comune destinate sprijinirii românilor din afara granițelor țării, în funcție de specificul comunităților din care fac parte.

În acest sens, printre obiectivele urmărite se numără: identificarea țărilor în care există comunități formate din cetățeni plecați de pe meleaguri sătmărene și inițierea unor activități  culturale, educative și economice care să se desfășoare în parteneriat cu comunitățile românești din afara granițelor, acordarea de sprijin membrilor familiilor rămase în țară, respectiv minori și persoane vârstnice, și atragerea mediului de afaceri și a unităților administrativ teritoriale în activități de promovare a potențialului economic al județului Satu Mare”, se arată în comunicatul Departamentului.

Secretarul de stat Cârciu: „Sperăm că prin acest parteneriat vom susține cât mai mulți români din afara hotarelor”

„Sperăm ca prin acest parteneriat, încheiat astăzi, să susținem cât mai mulți români aflați în afara hotarelor, iar alături de colaboratorii noștri să identificăm și să agreăm modalități de realizare a activităților comune în beneficiul conaționalilor noștri”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

Comunicatul de presă integral poate fi consultat aici ⤵️

https://dprp.gov.ro/.../departamentul-pentru-romanii-de.../

???? sursă foto: Instituția Prefectului – județul Satu Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel