Drona prăbușită în județul Botoşani. De ce MApN a făcut anunțul abia după aproape 3 luni
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Avem primele informații despre posibilele motive pentru care MApN ar fi decis să anunțe abia la aproape trei luni distanță că o dronă s-a prăbușit în județul Botoșani.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, joi, 16 mai, că o dronă a fost găsită, în data de 29 februarie, în localitatea Unțeni din judeţul Botoşani. În urma apariției acestei informații, în presă au apărut speculații potrivit cărora MApN ar fi ținut "în mare secret" această dronă, asta pentru că ministerul menționează în comunicatul transmis astăzi că acesta era de provenienţă civilă şi nu avea armament, nici muniţie, dar și că a fost găsită în urma sesizării făcute de un cetățean. Nu explică și de ce anunțul despre găsirea acestei drone nu a fost făcut imediat, ci abia la aproape trei luni distanță.

VEZI ȘI: MApN anunţă după aproape trei luni că a găsit o drona prăbușită în județul Botoşani

O sursă politică a declarat pentru DCNews că această decizie a fost luată pentru că MApN a fost solicitat de o altă instituție să expertizeze aparatul găsit. Astfel, există posibilitatea ca Ministerul Apărării Naționale să nu fi avut mai multe competențe în acest caz.

Motivul pentru care comunicatul MApN a fost emis astăzi

În plus, sursa ne-a precizat faptul că este vorba despre un aparat de zbor civil pe care MApN l-a confirmat ca atare. Cât despre motivul pentru care comunicatul a fost emis astăzi, sursa a precizat că acest lucru a fost decis pentru că "a ieșit în spațiul public informația" și s-a considerat "important ca această informație să fie clarificată". Prin urmare, din aceste declarații, se subînțelege faptul că nu s-a dorit secretizarea acestui subiect, ci oferirea unei explicații pentru cetățeni.

"Nu avea niciun fel de echipamente militare, cu atât mai puțin elemente de muniție sau armament. Acesta a fost rolul nostru, am fost solicitați, în aceeași zi a și fost făcută expertiza", a mai declarat sursa.

Prin urmare, se pare că aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani nu a fost atât de periculos pentru cetățeni deoarece nu era de proveniență militară și nu avea muniție, deși unii dintre locuitori au raportat abia zilele trecute că au observat o dronă prăbușindu-se în luna februarie și că "sunt îngrijorați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel