Dronă iraniană „Shaded“, utilizată de ruși în războiul din Ucraina, căzută în Republica Moldova / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
O dronă iraniană „Shaded“ a căzut în Republica Moldova.

Rămășițe din dronele cu care rușii au atacat Ucraina în noaptea de 9 spre 10 februarie au căzut pe teritoriul R. Moldova. Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shaded“, scrie Deschide.md.

În regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul. Informațiile au fost comunicate autorităților de competență, precizează Poliția de Frontieră.

Poliția de Frontieră menționează că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică.

Autoritățile ucrainene au confirmat că un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova.

„Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii, cetățenii sunt îndemnați să păstreze calmul și să se informeze din surse oficiale.

În noaptea de 9 spre 10 februarie, rușii au atacat cu drone în timpul nopții porturile de la Ismail și Reni, în apropierea graniței dintre Ucraina și România, a anunțat Ministerul român Apărării Naționale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel