Drona-colac de salvare, invenția care ne poate salva de la înec
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O dronă-colac de salvare ar putea salva vieți chiar și în intervenții de ultim moment.

O companie chineză a lansat recent o inovație de-a dreptul remarcabilă: drona hibridă de salvare numită TY-3R Flying Lifebuoy. Acest dispozitiv combină un quadcopter cu un colac de salvare, având capacitatea de a ajunge la înotătorii aflați în dificultate și de a servi drept mijloc rapid de salvare.

Ce aduce nou

Spre deosebire de dronele tradiționale care aruncă echipamente de salvare, această dronă aterizează pe apă unde poate fi de real ajutor în mod direct, la contactul cu omul. Unul dintre principalele sale avantaje constă în capacitatea de a accesa zone greu accesibile unde aruncarea unui dispozitiv de salvare convențional poate fi problematică.

TY-3R are capacitatea de a salva două persoane simultan, reprezentând o soluție practică pentru operațiunile de salvare în apă. Drona poate fi controlată de la distanță de către un operator și este echipată cu o cameră încorporată de 720p, furnizând feedback în timp real pe ecranul telecomenzii.

După finalizarea misiunii de salvare, drona poate reveni autonom la punctul de plecare, folosind coordonatele GPS stabilite anterior. Cu toate acestea, în ciuda funcționalităților sale impresionante, colacul de salvare zburător TY-3R vine la un preț ridicat, costând peste 11.000 de euro pe unitate, scrie The Inertia.

E demonstrație video, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel