Pe lângă pască, ouă și cozonac, drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Paște.
Ingrediente drob de miel
Aveți nevoie de:
2 kg organe de miel și puțină carne de miel
prapur
5 cepe
mărar și pătrunjel din abundență
sare
5 ouă
puțin ulei
Mod de preparare
Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său din bucătărie pentru rețeta de drob de miel în cadrul unui videoclip pe YouTube, acolo unde a precizat încă de la început că el nu fierbe organele de miel pentru a nu-și pierde din gust, ci înăbușă carnea și organele de miel. „Prima dată tai cubulețe mici organele”, a spus chef Bontea. Într-o oală pune puțin ulei și adaugă organele de la miel. „Se amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent la ea. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele împreună cu carnea de miel. În tot acest timp, trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele. (...) După ce organele au stat la înăbușit, ele nu trebuie să fie făcute perfect, ci ușor moi/crude. Le pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul. După ce avem compoziția trasă prin mașina de tocat, adăugăm într-un bol, împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude cu tot cu albuș și gălbenuș”, a explicat Sorin Bontea.
„Amestecăm foarte bine și vedem dacă avem compoziție, adică strângem în mănâ astfel încât să ne dăm seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga pătrunjel, mărar sau ceapă, unele gospodine preferă și pesmet. Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul e omogenizat”, a explicat acesta, notează a1.ro. Tapetăm cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 30-40 de minute. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Ce face America pentru noi? Adrian Zuckerman: Nimic. Dacă România vrea să aibă de-a face cu rușii, nu se uită
- Ai încredere în parapetul de pe marginea drumului? Expert auto: Pe lumea asta nu există bun și ieftin
- Poți să faci bani din gunoi cu bani de la stat. Condițiile în care poți lua de la 2 mil. lei în sus