Drob de miel, rețeta lui Sorin Bontea. Care este secretul lui în bucătărie și ce face diferit de toate gospodinele
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sorin Bontea
Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea a dezvăluit rețeta sa de drob de miel.

Pe lângă pască, ouă și cozonac, drobul de miel este unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Paște.

Ingrediente drob de miel

Aveți nevoie de:

2 kg organe de miel și puțină carne de miel

prapur

5 cepe

mărar și pătrunjel din abundență

sare

5 ouă

puțin ulei

Mod de preparare

Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul său din bucătărie pentru rețeta de drob de miel în cadrul unui videoclip pe YouTube, acolo unde a precizat încă de la început că el nu fierbe organele de miel pentru a nu-și pierde din gust, ci înăbușă carnea și organele de miel. „Prima dată tai cubulețe mici organele”, a spus chef Bontea. Într-o oală pune puțin ulei și adaugă organele de la miel. „Se amestecă bine, bine și se lasă în oală până ce apa care iese din organe scade și orice urmă de sânge este eliminată din compoziție. Între timp, cureți cele cinci cepe și le toci mărunt, mărunt, fie le dai printr-un aparat de mărunțit. Încălzești o tigaie și pui la călit ceapa, dar trebuie să fii atent la ea. Cel mai bine o faci după ce ai terminat de înăbușit organele împreună cu carnea de miel. În tot acest timp, trebuie să ținem cont de faptul că drobul de miel va mai sta alte 30-40 de minute în cuptor, de aceea nu trebuie să uscăm organele. (...) După ce organele au stat la înăbușit, ele nu trebuie să fie făcute perfect, ci ușor moi/crude. Le pregătim să le trecem prin mașina de tocat împreună cu mărarul și pătrunjelul. După ce avem compoziția trasă prin mașina de tocat, adăugăm într-un bol, împreună cu carnea, ceapa tocată și ouăle crude cu tot cu albuș și gălbenuș”, a explicat Sorin Bontea.

„Amestecăm foarte bine și vedem dacă avem compoziție, adică strângem în mănâ astfel încât să ne dăm seama dacă se leagă bine. Dacă nu, mai putem adăuga pătrunjel, mărar sau ceapă, unele gospodine preferă și pesmet. Adăugăm sare şi piper şi amestecăm foarte bine până când totul e omogenizat”, a explicat acesta, notează a1.ro. Tapetăm cu ulei o tavă mare, adăugăm drobul şi îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 30-40 de minute. În momentul în care vedem că drobul se desprinde singur de pe marginile formei şi este rumen, îl scoatem din cuptor şi îl lăsăm să se răcească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel