Dramaturgul român Matei Vișniec, recunoscut în întreaga lume, împlinește 65 de ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Matei Vișniec
Matei Vișniec
Matei Vișniec împlinește astăzi, 29 ianuarie 2022, vârsta de 65 de ani.

Astăzi, poetul și dramaturgul român Matei Vișniec împlinește 65 de ani. Născut în 29 ianuarie 1956 în Rădăuți, Vișniec a studiat istoria și filozofia la Universitatea din București, fiind membru fondator al Cenaclului de Luni coordonat de prof. Nicolae Manolescu. În prezent, poetul este activ în Franța și este cunoscut în special pentru operele sale în limba franceză.

Acum 35 de ani, Vișniec a părăsit România și a cerut azil politic în Franța, unde și-a obținut cetățenia franceză în anul 1993. Actualmente locuiește în capitala țării, Paris, unde este jurnalist la Radio France Internationale (RFI) și scrie pentru diverse publicații din Franța.

„După 1989, acesta devine autorul cel mai jucat în România, în București și în provincie, la radio și la televiziune. În octombrie 1996, Teatrul Național din Timișoara organizează un festival «Matei Vișniec» cu 10 dintre piesele sale, prezentate de către 12 trupe teatrale. Fragmente din piesele sale sunt prezentate și în câteva manuale școlare alternative”, se arată pe pagina biografică a autorului.

Numeroși prieteni i-au urat „La mulți ani” lui Vișniec pe pagina sa de Facebook. „Astăzi e ziua de naștere a dramaturgului Matei Vișniec, recunoscut un Cehov al teatrului contemporan mondial! Matei este punctul de sprijin al dramaturgiei contemporane și un foarte bun și generos prieten al creatorilor de teatru din lume! Dacă noi toți am fi fost tot așa de generoși, exigenți, responsabili, harnici ca Matei, omenirea ar fi fost mult mai bună și mai frumoasă! La Mulți Ani, Matei! Sănătate, prieten drag!”, se arată în multitudinea de urări primite de el pe rețeua de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel