Data actualizării:
Data publicării:

Dramă în medicina românească: Mama medicului Horia Cioflan a murit în ziua înmormântării fiului. ”Câtă durere, câtă iubire”. VIDEO cu ultimul interviu acordat DCNews

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Apreciatul medic Horia Cioflan a murit la doar 57 de ani. Mama sa, medic pediatru, nu și-a putut conduce fiul pe ultimul drum. Durerea a fost prea mare pentru inima ei, care a cedat chiar în ziua înmormântării fiului său. În luna iulie a anului 2023, medicul Horia Cioflan a fost în studioul DCNews, unde a vorbit despre domeniul la care se pricepea cel mai bine: obstetrică-ginecologie. 

Medicul primar obstetrică-ginecologie Horia Cioflan a murit la doar 57 de ani. I se spunea medicul cu mâini de aur și era apreciat ca fiind unul dintre cei mai buni din Europa. Recunoscut ca având competențe în chirurgie robotică, chirurgie oncologică ginecologică, chirurgie laparoscopică și histeroscopică, se pare că medicul ar fi suferit un infarct în cabinetul său. Mama medicului, Ștefania Cioflan, medic pediatru, a suferit un infarct, nesuportând moartea fiului său, și a murit chiar în ziua în care băiatul ei era condus pe ultimul drum. 

Se pare că medicul Horia Cioflan visa să-i transmisă tot ce știe fiului său, însă n-a apucat. 

”Au salvat mii de vieți. O mamă medic. Extraordinară. Un fiu medic exceptional. Fiul face infarct. Mama la auzul veștii face infarct. Mama pleacă si ea la Domnul in ziua înmormântării fiului. Câteodată e atât de mare durerea și Iubirea încât unii pleacă la Domnul împreună cu Ființa iubită. Totul seamănă cu o tragedie antică. M-a impresionat până la lacrimi. Câtă durere, câtă IUBIRE. Dumnezeu să-i primească pe amândoi în Lumina Sa! Horia și Ștefania Cioflan. Condoleanțe familiei” a scris actrița Oana Pellea pe Facebook. 

Horia Cioflan, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Clinic SANADOR, a fost invitatul DCNews și DCMedical, în luna iulie a anului 2023. Vă invităm să urmăriți interviul pe care ni l-a acordat: 

Youtube video image

Medicul a decedat în 22 ianuarie 2024, fiind condus pe ultimul drum în 24 ianuarie. Unele surse din presă scriu că acesta ar fi murit pe un pat de spital, după luni de comă în urma infarctului suferit. 

Pe rețelele sociale continuă să curge mesajele celor care află, cu regret și durere, despre moartea medicului. Unii scriu despre cum medicul le-a adus pe lume ceea ce iubesc cel mai mult, copiii lor, alții despre cum medicul cu mâini de aur a salvat vieți ale persoanelor dragi. Alții scriu despre mama medicului, un pediatru blând și bun care a iubit copiii și, mai presus de orice, și-a iubit propriul copil, fiind dedicată meseriei sale prin rolul de mamă. 

Redăm o parte din mesaje: 

”Dna dr. Ștefania Cioflan a fost primul meu medic de familie. Un medic blând și nemaipomenit. Prima persoană care a știut că voi deveni cadru medical încă de bebeluș... căci la fiecare consultație îi furam pixul, parafa și rețetarul... spunându-i mamei mele că eu sigur voi deveni medic sau asistent medical. Iar fiul dumneaei, dl. doctor Horia Cioflan, un medic extraordinar și renumit”. 

”Sunt, din nou, trist.Un om cu 2 ani mai tânăr decât mine, un om cu care am împărțit o parte din trecut, coleg de facultate și al micilor aventuri, aspirații și prostii din perioada aceea, cu care inclusiv am ieșit cu naivitate și speranță să contribuim la ce trebuia făcut pentru o lume mai bună pe 21 decembrie, Horia Cioflan, a plecat definitiv din realitatea asta. El a fost un ginecolog eminent și, acum 27 de ani, a fost primul om care a atins-o pe fie-mea, atunci când aceasta s-a născut la Polizu sub supravegherea lui. Drumurile noastre s-au despărțit, nu dinadins ci din renghiul acesta care se numește viață, în care fiecare dintre noi ne trezim, muncim și ne culcăm, anesteziați de cotidian, dar uitând să ne facem timp de a mai depăna amintiri și sentimente la o bere. Timp care ticăie, iată, nemilos. Și din amânare în amânare posibilitatea de a mai depăna amintiri cu Horia s-a fracturat acum câteva luni când inima lui mare s-a dovedit, din păcate prea slabă. Când aceasta a cedat pe când făcea ceea ce a făcut mereu foarte bine. Medicină. Azi, după luni de agonie, a fost înghițit de eternitate”.

”Vestea tristă primită în acest început de an a fost trecerea la cele veșnice a domnului doctor HORIA CIOFLAN. A fost unul dintre cei mai buni medici ai României, care a salvat sute de mii de pacienţi din situaţii extrem de grave. Domnul doctor Horia a răspuns tot timpul la solicitarea noastră mereu dispus să ne ajute de câte ori sunam de aici, din Cloșani pentru cineva, pentru un apropiat, pentru o rudă, auzeam o voce caldă: Da dragă, să vină mâine la mine, nicio problemă. Avea o disponibilitate fantastică pentru consăteni și nu numai. A fost un om foarte bun, care iubea oamenii și natura, plin de viață, bun la suflet și veșnic vesel. Așa o să mi-l amintesc mereu pe doctorul Horia Cioflan”. 

”Aflu trăznită în moalele capului ca s-a stins Domnul Dr. Horia Cioflan. Pe Ilinca noastră el mi-a adus-o pe lume iar pe mama el a operat-o acum vreo 10 ani! Omul acesta bun și frumos e în lumină multă acum, să îl odihnească Dumnezeu! Cine l-a cunoscut știe cât de minunat era, cum zâmbea și glumea cu pacientele și cu toată lumea, cum ne oferea permanent încredere! Ca profesionist era fabulos și pierderea în lumea medicală e imensă! Îl plâng pe Dl. Dr. Horia Cioflan dar îl și văd cum îmi zâmbește de sus. Dânsul îmi zâmbește, eu îl plâng și mă rog să-i fie odihna ușoară!”. 

”Nu pot să cred că scriu asta… Atâta durere! Pentru un prieten drag, cu un suflet uriaş şi cu o privire cu care ți se uita direct în suflet! Pentru un medic excepțional care mi-a adus copilul pe lume, şi care a fost lângă mine când am avut nevoie, indiferent de zi sau oră! Pentru Horia, pe care nu l-am auzit să spună NU, care în noaptea de Revelion pleca la spital! Drum lin, prieten drag! Vei rămâne mereu în inimile noastre! Condoleanțe familiei îndurerate!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel