Dragu (USR PLUS): Rămânem fermi pe ideea că ar trebui cerut vot pe întregul Guvern
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dragu (USR PLUS): Rămânem fermi pe ideea că ar trebui cerut vot pe întregul Guvern
Dragu (USR PLUS): Rămânem fermi pe ideea că ar trebui cerut vot pe întregul Guvern
Parlamentarii ar trebui să aibă dreptul să-şi exercite votul cu privire la componenţa Guvernului, iar reprezentanţii USR PLUS rămân 'fermi' pe ideea că ar trebui cerut un vot în Parlament pe întregul Guvern - premier, miniştri, program, a declarat, luni, preşedintele Senatului, Anca Dragu. 

'Noi rămânem fermi pe ideea că ar trebui cerut vot pe întregul Guvern - premier, plus miniştri, plus program. Probabil că asta va fi soluţia. Dar aşa cum eu citesc Constituţia şi Codul administrativ, se pare că ar trebui ca parlamentarii să aibă acest drept şi să-şi exercite votul cu privire la componenţa Guvernului', a precizat Dragu. 

Anca Dragu a fost întrebată ce va face USR PLUS dacă se va ajunge din nou la Curtea Constituţională, în cazul în care premierul Florin Cîţu va veni în Parlament să ceară un vot doar pentru noii miniştri.

'Este o schimbare. Dacă dumnealor vor să facă guvern PNL-UDMR, cu sprijinul PSD în Parlament, asta trebuie să fie foarte clar spus şi să reflecte votul. Deci, nu văd aici niciun fel de dubiu, de interpretare', a afirmat Dragu. 

Activitatea parlamentară nu este pusă 'în pauză' până la Congresul PNL, susține Dragu

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a mai declarat, luni, că activitatea parlamentară nu este pusă 'în pauză' până la Congresul PNL, dar a admis că sunt 'ceva inconveniente', menţionând că ulterior lucrurile se vor mai clarifica şi soluţia pentru România o reprezintă o guvernare de 'dreapta'.

'Activitatea Parlamentului nu cred că este pusă pe pauză, dar, da, sunt ceva incoveniente ale acestui eveniment. (...) Noi am spus că credem într-o guvernare de dreapta pentru această legislatură şi chiar şi pentru următoarea legislatură şi că aceasta este soluţia pentru România.', a declarat Dragu.

'După cum aţi văzut, dragoste cu sila nu se poate şi au fost mai multe momente în cele opt luni de coaliţie care ne-au făcut să luăm această decizie - să atragem atenţia că lucrurile nu merg în direcţia corectă. Nu poţi să dai afară miniştri, fără discuţie, fără evaluare.', a spus Dragu.

'Pur şi simplu, nu putem tolera acest comportament impulsiv al premierului. De asemenea, am fost nemulţumiţi de pasul reformelor, care erau foarte importante pentru noi şi atunci am ajuns în această situaţie. Dar, cred că, după 25 septembrie, lucrurile se vor mai clarifica, cel puţin aşa îmi place să sper', a afirmat Dragu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel