Dragnea: Tudose îl reclama pe Grindeanu. Era sub influența SRI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Liviu Dragnea a explicat, la Realitatea, cum a funcționat colaborarea sa, ca președinte de partid, cu doi dintre premierii PSD.

”Am avut mari speranțe în Sorin Grindeanu, a spus Liviu Dragnea în primul interviu după eliberarea din penitenciar, la Realitatea Tv. De la un moment dat, după ce s-a văzut cu Klaus Iohannis, și-a schimbat privirea. A început să devină foarte neimplicat în activitatea guvernului. Miniștrii veneau și-mi spuneau asta. Foarte des venea Mihai Tudose, care era ministru la Economie. Îmi spunea despre Grindeanu: Nu mai discută cu noi. Eu le spuneam: Mergeți la premier, să facă ceva. Am încercat de mai multe ori să discut cu Sorin Grindeanu. Eram dispus să-l ajut să-și construiască o carieră politică foarte bună. Cred că am greșit. Duceam discuțiile până la un punct, apoi se bloca”, a spus Liviu Dragnea.

Ați simțit în guvern oameni care aveau legături cu serviciile secrete, a fost întrebat Liviu Dragnea?

”Sigur că au fost. Unii mai proști, care se deconspirau mai repede, alții care se deconspirau mai greu. Sub influența statului paralel, a SRI-ului, a fost Mihai Tudose. N-am spus niciodată că e securist, dar s-a lăsat influențat de consilierul lui, fost angajat SRI. Nu l-am simțit pe Sorin Grindeanu conectat la SRI, precizează Dragnea. Însă, de când a fost la Iohannis, ceva s-a schimbat”.

Sorin Grindeanu a fost nominalizat premier de Liviu Dragnea în ianuarie 2017, fiind demis prin moțiune de cenzură de PSD, în iunie același an. Grindeanu a fost înlocuit cu Mihai Tudose, care a rămas la Palatul Victoria până în ianuarie 2018, când și-a dat demisia, după ce Comitetul executiv al PSD i-a retras sprijinul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel