Data actualizării:
Data publicării:

Dragnea: 'Semnez legea salarizării unitare'. Radu tudor: 'Este știrea zilei'

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp

Legea salarizării unitare, care presupune creșterea veniturilor lunare, în medie, cu 56% în următorii patru ani, va ajunge în Parlament, ca să fie adoptată până la 1 iulie.

Liviu Dragnea a spus că proiectul de lege este gata.

"Joi vom semna, ca inițiativă parlamentară, legea salarizării unice. Sorin Grindeanu și Lia Olguța Vasilescu mi-au zis că, în opinia lor, cea mai bună variantă este să o transformăm într-o inițiativă parlamentară și nu într-o inițiativă legislativă a guvernului pentru a câștiga timp. Cel mai bine este ca dezbaterile să aibă loc în comisiile de specialitate. Astăzi proiectul de lege pentru salarizarea unitare este gata. Urmează ca joi, poate de mâine ministrul Muncii să meargă la Parlament să strângă semnăturile. Joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege", a spus președintele PSD la "Punctul de întâlnire", la Antena 3.

Radu Tudor a intervenit: "Aceasta este știrea zilei. Legea salarizării unice este gata. Joi va fi semnată de liderii majorității parlamentare ca un semn de asumare politică. Este un proiect așteptat de milioane de români".

[citeste si]

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a spus că legea salarizării unitare este necesară, în regim de maximă urgență, pentru stabilitate.

"Legea salarizării unitare este foarte necesară, în regim de maximă urgență, pentru a da stabilitate sistemului de salarizare din sectorul public din România. Azi, datorită moștenirii de care am beneficiat, sunt reglementări contradictorii, sunt reglementări imprecise, sunt decizii ale Curții Constituționale, ale instanțelor, care au făcut ca sistemul de salarizare să fie imprevizibil total. Nu știm la ora actuală exact care este ultima hotărâre de instanță care s-a pronunțat pe teritoriul României în materie de salarizare și ce nivel de referință s-a mai dat între timp și nu știm ce efecte propagă asupra bugetului de stat. Din această perspectivă, singura soluție este aceea de a elabora o lege a salarizării unitare care să stopeze acest fenomen și care să dea predictibilitate și stabilitate în materie de politică salarială. Deci, cu 1 iulie, sunt convins că noi vom implementa această lege", a spus Viorel Ștefan, la Antena 3.

În ceea ce privește impactul bugetar, ministrul Finanțelor a menționat că anvelopa suplimentară pe care o va genera această lege va trebui să se încadreze în 7,8% din PIB și maximum 25,5% din veniturile bugetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel