Dragnea: Ministerul Justiţiei să spună câţi oameni au murit în închisorile din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, marţi, că ministrul Justiţiei ar trebui să anunţe public câţi oameni au murit în închisorile din România, referindu-se totodată și la decesul omului de afaceri Dan Adamescu, despre care familia lui spunea că a luat nenumărare bacterii din închisoare.

”Din păcate, România, de ani de zile, a primit foarte multe amenzi şi condamnări pe condițiile din penitenciare. Sunt enorm de multe documente oficiale care din păcate nu au fost făcute publice sau au fost făcute dar nu au fost foarte mediatizate, care arată că România e privită foarte rău din punctul ăsta de vedere, respectivi condiţiile inumane din penitenciare. Nu vreau să exploatez un caz grav, dar totuși azi-noapte a murit un om în penitenciar. Din câte mi-aduc aminte, nu fusese condamnat la moarte. Eu cred că Ministerul Justiţiei trebuie să prezinte câţi au murit în închisorile din România, că poate e bine să știm dacă au murit zeci, sute, mii. Că dacă au fost condamnați pentru diverse pedepse, dar nu au fost condamnați la moarte, nu mi se pare corect să moară în închisoare”, a declarat Liviu Dragnea, după discuțiile care au avut loc la sediul PSD pe tema bugetului de stat pentru acest an.

De asemenea, preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a cerut marţi ministrului Justiţiei, Florin Iordache, să facă publice toate salariile din sistemul judiciar: ”I-am cerut ministrului Justiţiei să apară public toate salariile din sistem, pentru ca oamenii să înțeleagă de ce sunt bani acolo, a mai spus Dragnea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel