Dragnea-Firea, desființare București: A fost o solicitare din partea colegilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a declarat că nu s-a întâlnit cu primarii de sectoare pentru a face "şase oraşe în Bucureşti", pentru a desființa Capitala așa cum a declarat Gabriela Firea.

Liviu Dragnea a adăugat că nu s-a întâlnit cu primarii de sectoare pentru a face "şase oraşe în Bucureşti", "pentru a lua banii de la Bucureşti, să-i ducă nu ştiu unde".

"A fost o solicitare din partea colegilor de la Bucureşti, la ultima şedinţă a CExN, să avem o discuţie, ne-am întâlnit a doua zi, marţi, mi-au zis că vor să participe la elaborarea noului proiect de repartizare şi de formare a bugetele locale. Le-am spus că, din punctul meu de vedere, trebuie să o aştepte pe doamna Firea care era plecată din ţară şi împreună să meargă la Ministerul Finanţelor, toţi şapte, şi să discute cu argumente pe masă care este cel mai bun sistem de alocare a fondurilor în interiorul municipiului Bucureşti. Am şi vorbit cu domnul ministru Teodorovici, urmând ca, atunci când trebuia să se întoarcă doamna Firea, să meargă să discute. Eu cred că şi acum îi aşteaptă domnul Teodorovici.

Nu e bine să rămână în spaţiul public aceste lucruri neadevărate. În acelaşi timp, nu sunt de acord ca să se mai continue cu aceste aprecieri, cu aceste afirmaţii că eu nu susţin sau că blochez nu ştiu ce proiecte în Bucureşti. Nici nu am cum şi nici nu fac lucrul ăsta. Şi Guvernul şi fiecare minister încearcă să ajute Bucureştiul, aşa cum încearcă să ajute orice comunitate din această ţară. Doamna prim-ministru are toată deschiderea, Guvernul are toată deschiderea, rămâne doar să se poarte discuţii aplicate şi care să aibă un rezultat care să fie pus în aplicare", a afirmat liderul PSD.

Citește și: Dragnea-Firea, conflict: N-am vrut să ies public. Am încercat s-o conving

"Îl deranjează persoana mea şi vede că nu are ce să îmi facă"

Declarațiile Gabrielei Fire, privind posibilitatea unui OUG prin care cele şase sectoare ale Bucureștiului ar fi urmat să devină oraşe:

"Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, că îl deranjează atât de tare persoana mea şi vede că nu are ce să îmi facă, încât le-a spus că va pregăti un OUG, prin care cele şase sectoare vor deveni oraşe. Este anticonstituţional, iar Constituţia nu se modifică prin OUG (...) Acum câteva zile, a zis că este în pregătire textul OUG, prin care Primăria Capitalei ori să se desfiinţeze în totalitate, ori să devină o instituţie decorativă, iar cele şase sectoare să capete statutul de oraş, împărţind patrimoniul şi bugetul, devenind şi cu personalitate juridică. Nici premierul, nici noul secretar general al Guvernului nu vor fi de acord cu OUG care să modifice Constituţia, Legea administraţiei publice locale, legea care defineşte împărţirea şi distribuţia administrativ-teritorială şi cel puţin zece organice. În Constituţie scrie clar: România este formată din 41 de judeţe şi municiupiul Bucureşti", declara Gabriela Firea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel