Dragnea, detaliile nespuse ale adoptării legii offshore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea a explicat principiile care au stat la baza adoptării legii offshore.

Liviu Dragnea a declarat, în cadrul unei emisiuni moderate de Mihai Gâdea la Antena 3, referitor la adoptarea legii offshore: "Investiţiile în offshore sunt mult mai mari decât cele în onshore. Condiţiile pentru extracţia din mare sunt diferite, fiind costuri şi riscuri mai mari. A trebuit să găsim echilibrul între interesul legitim al României şi cel la fel de legitim al companiilor respective de a scoate profit", afirmă Liviu Dragnea.

"În varianta iniţială se spunea că toată producţia va fi contractată prin contracte bilaterale. [...] Există în legislaţia noastră, pentru activitatea de petrol şi gaze un impozit pe veniturile suplimentare. În varianta iniţială se stabilise că nu există niciun impozit suplimentar. Deci, impozit suplimentar zero. Ce a apărut în forma votată: creditul fiscal, eliminat; producţia, jumătate - jumătate, adică 50% pe bursa din România", explică Liviu Dragnea.

"În fiecare an, în timpul iernii, ruşii s-au jucat cu noi cum au vrut. Încălzirea populaţiei, economia, au fost tot timpul în salturi. Din 2023-2025 producţia noastră de gaze începe să scadă, ceea ce înseamnă că dependenţa de ruşi creşte, cu efecte asupra economiei noastre.  [...] În economia României ar intra 200 de miliarde de metri cubi în următorii ani. Putem deveni un hub energetic în zona noastră. E un impuls fenomenal pentru economia României. O exploziei a capacităţilor de producţie şi o reindustrializare a ţării", detaliază Liviu Dragnea.

"Aceşti bani care intră în România, circa 40 de miliarde de dolari, se vor face venit la fondul special din care se finanţează proiectele de infrastructură mare: autostrăzi, căi ferate, irigaţii şi alte proiecte mari", a declarat preşedintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel