Dr. Vlad Ciurea explică cum putem să ne revenim din oboseală pe timp de caniculă
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN
FOTO: Freepik@Mohd Azrin@ Captură YouTube@Antena 3 CNN
Prof. dr. Vlad Ciurea afirmă că "un pui de somn" după-amiaza este foarte benefic pentru a revigora organismul, mai ales în zilele caniculare. Medicul avertizează că trebuie să evităm băuturile puternice, cum ar fi cafeaua sau alcoolul, în perioadele de căldură intensă.

"Consimțim un moment la care nu mai dăm randament, O ușoară moțăială, pentru a ne reveni, și puțină apă la temperatura camerei, nu băuturi tari, nu cafele peste cafele, nu duc la nimic bun. Să zicem că o cafea te trezește, dar în același timp se suprasolicită. Nu este bine. Trebuie să ne încadrăm în parametrii pe care îi dă organismul", a spus neurochirurgul. 

Siesta - "un lucru foarte bun, probabil o să ajungem și noi acolo"

"Persoanele mediteraneene au inventat un lucru foarte bun, probabil o să ajungem și noi acolo. Această siestă... După ce ai fost la masă, mergi și stai liniștit puțin! Fie te odihnești, fie dormi, fie stai puțin în casă", a completat Vlad Ciurea.

Oboseala pe timp de caniculă 

Conform acestuia, căldura extremă influențează negativ întregul corp, în special creierul, care nu mai operează la capacitate maximă.

"Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei, putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după ora 17:00-18:00 după amiază", explică prof. dr. Vlad Ciurea, conform Antena 3 CNN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel