Dr. Simin Florescu: ”Niciun caz de internare cu gripă la persoane vaccinate”. Ce spune despre reacțiile adverse la vaccinul Covid-19 / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, a vorbit despre importanța vaccinării în prevenția formelor grave de gripă.

Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, a fost invitată la „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, la DC News și DC Medical, unde a vorbit despre importanții vaccinării împotriva infecțiilor cu diferite virusuri care pot duce la forme grave de boală:

„A fost o campanie de dezinformare foarte puternică legată de vaccinare. Ați avut pacienți vaccinați împotriva virusului gripal care să ajungă în spital?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Nu! Asta o spun cu mâna pe inimă! Toți cei care au ajuns în spital în stare gravă sunt pacienți nevaccinați. Este foarte dureros, pentru că vaccinarea antigripală e cunoscută de zeci de ani, nu e ceva inventat acum și, cu toate astea, pacienții cu risc evită să se vaccineze. Cei care au comorbidități și probleme majore de sănătate sunt primii care ar trebui vaccinați și, cu toate acestea, nu se întâmplă lucrul ăsta și ajung în spital cu forme severe de gripă care puteau fi ușor prevenite prin vaccin“, a spus Simin Florescu.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Vaccinare gripă România. Rafila: Ce s-a întâmplat acum e fără precedent / video

Oamenii, reticenți în a se vaccina din cauza „zvonisticii din mediul public“

„Din păcate, realitatea este că pacienții evită în continuare vaccinarea, poate chiar mai mult decât înainte. Chiar și vaccinurile tradiționale, cunoscute, care nu sunt inventate ieri, ca să spui ca la Covid-19, că e prea nou, sunt respinse.

Covid-19, care  nu a generat, în ciuda acelei zvonistici din mediul public, nimic în plus față de reacțiile obișnuite ale vaccinului. Nu a murit nimeni de vaccin, pe scurt! Cu toate acestea, există această reticență majoră și în creștere și există această tendință a omului de a crede zvonurile, în ciuda a ceea ce spun medicii. Asta e cea mai stupefiantă direcție pe care o văd eu. Încercăm să o contracarăm, dar probabil că va dura zeci de ani până se va schimba percepția publică în această direcție“, a spus, la DC  News și DC Medical, la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, Simin Florescu, managerul Spitalului Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Vaccinarea în farmacii. Rafila: Oamenii pot opta și pentru această variantă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel