Dr. Sandra Alexiu, semnal de alarmă după ce un tânăr de 19 ani a fost răpus de o boală contagioasă: Te omoară fulgerător, în maximum 48 de ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dr. Sandra Alexiu, semnal de alarmă după ce un tânăr de 19 ani a fost răpus de o boală contagioasă:  Te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore / Foto: Facebook Sandra Alexiu
Dr. Sandra Alexiu, semnal de alarmă după ce un tânăr de 19 ani a fost răpus de o boală contagioasă: Te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore / Foto: Facebook Sandra Alexiu
Medicul Sandra Alexiu trage un semnal de alarmă după ce un tânăr de 19 ani a fost răpus de o boală contagioasă.    

Dr. Sandra Alexiu, membru de onoare al Societăţii Române de Microbiologie şi preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, recomandă vaccinarea pentru meningita meningococică, o boală contagioasă extrem de periculoasă pentru adolescenţi şi sugari. Medicul trage aceste semnat de alarmă după un tânăr de doar 19 ani a murit la Iaşi din cauza meningitei meningococice.

"E un lucru de care scriem și spunem de mult. O tragedie fără margini, nu doar pentru familie, ci pentru toată societatea. Acest copil care a murit ar fi putut fi colegul nostru în câțiva ani! Meningita meningococică te omoară fulgerător, în maxim 48 de ore. Și e extrem de contagioasă, toți contacții sunt în pericol.Da, singura cale de a scăpa e vaccinul.Da, e scump, dar după ce îți pierzi copilul, nu va mai conta! Iar cel mai mare risc îl au adolescenții și sugarii! E cam 100 de euro doza de vaccin meningococic, iar la adolescenți trebuie două doze la interval de 6 luni. E o investiție extraordinar de importantă care salvează viața!", a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Vaccinare meningită. Dr. Valeria Herdea: Nu cred că vreun părinte vrea să-și vadă copilul în așa mod! 

Dr. Valeria Herdea a vorbit acum ceva timp la interviurile DC News și DC Medical despre vaccinarea în cazul meningitei B. 

„Din păcate, toate lumea se uită la riscul vaccinării, neînțelegând că, în acea balanță dureroasă, unde atârnă viața și moartea, înseamnă să pui în primul rând informația și beneficiul vaccinării în prevenția bolii și apoi riscurile asociate unui act vaccinar”, a spus dr. Valeria Herdea. 

În continuare, dr. Valeria Herdea a atras atenția asupra faptului că „nu există medicament care să nu aibă efecte secundare.”

„Noi, când hotărâm un astfel de proiect, întotdeauna spunem hai să vedem câți au trăit, câți au murit, câți din cei care au trăit, în urma bolii au sechele și care sunt încărcăturile la nivel economico-social. Lucrurile sunt foarte tranșante. Nu e foarte mult sentimentalism aici, ci un calcul serios în care te gândești câți poți salva”, a precizat medicul. 

Dr. Valeria Herdea a subliniat apoi faptul că „întotdeauna ar trebui să ne gândim în primul rând la riscul de boală, la riscul de sechelaritate, adică ceea ce te face invalid și te scoate din circuit, te face dependent de o familie și o blochează, față de riscul vaccinării.”

Potrivit celor spuse de medic, „efectele secundare sunt foarte mici, sunt efecte la nivel local, mai degrabă reacții, nu efecte.”

„Aceste reacții sunt la nivel local, roșeață, ușoară durere și la nivel sistemic, puțină febră. Nu este atât de dramatic să te gândești că treci prin asta, dar reușești să te protejezi de o boală care ți-ar distruge viața. Înțelegerea acestui concept, că nimeni nu vinde vaccinul, toată lumea încearcă să vorbească despre prevenție ca fiind singurul mijloc de a preveni boli groaznice”, a explicat dr. Valeria Herdea.

„Nu cred că există nicio familie care să-și dorească așa ceva, care să treacă printr-o situație în care să-și vadă copilul pierind sub ochii lui”, a mai spus medicul la interviurile DC News și DC Medical. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel