Dr. Săndesc, AVERTISMENT după scăderea cazurilor de COVID-19. "E periculos..."
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea numărului zilnic de cazuri de infectare cu coronavirus. 

Acesta avertizează că o potenţială relaxare pe baza numărului scăzut de cazuri ar fi o greşeală. Asta pentru că în ultimele zile a scăzut simţitor şi numărul de teste. 

"Nu e niciun motiv de optimism. Situația este foarte serioasă și tot mai neclară din perspectiva raportărilor care se fac. 

Se arată un număr care se menține la platou sau are tendința descendentă, dar nu se spune că această scădere a numărului de cazuri pozitive este corelată foarte bine  statistic cu scăderea numărului de teste. Scăderea numărului de teste este inexplicabilă într-o perioadă în care toate instituțiile, chiar și cele care se contraziceau înainte, toate țările insistă pe testare.

Noi avem o capacitate mult mai mare de testare decât numărul pe care îl facem. Asta e periculos, poate induce ideea e mai bine și induce tendința de relaxare a măsurilor de precauție din partea oamenilor. E periculos pentru că în realitate stăm foarte prost. Noi, cei din spitale suntem mai aglomerați ca niciodată", a spus Dorel Săndesc la Digi24. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel