Dr. Rafila, prima mutare dacă ar fi fost premier. "A fost condiţie de aderare la Uniunea Europeană"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Alexandru Rafila a spus care ar fi fost prima sa mutare dacă era numit premier
Dr. Alexandru Rafila a spus care ar fi fost prima sa mutare dacă era numit premier
Prof.dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, a spus care ar fi fost prima sa mutare dacă Klaus Iohannis l-ar fi desemnat pentru postul de premier, având în vedere că social-democraţii au câştigat alegerile parlamentare din 6 decembrie.

"În primul rând, aş fi restructurat rapid şi aş fi făcut funcţional, pentru că ştiam cum şi cu cine, sistemul de sănătate publică", a spus dr. Alexandru Rafila în cadrul emisiunii "Ce se întâmplă", când Răzvan Dumitrescu l-a întrebat care ar fi fost prima sa mutare ca premier. 

"DSP-urile, adică", a replicat Răzvan Dumitrescu. 

"Nu doar DSP-urile, e un sistem integrat. Noi l-am făcut odată, înainte de aderarea în UE, în 2004. Chiar am făcut atunci, alături de doamna doctor Adriana Pistol, când s-a şi format Centrul de Control al Bolilor Transmisibile, pentru că era condiţie de aderare. Aderarea României la UE nu avea nicio zonă legată de asistenţa medicală. În zona de sănătate publică, care se corelează cu siguranţa naţională, dar şi cu siguranţa statelor din UE a fost capitol de negociere. Am făcut un nucleu care putea sta la baza restructurării sistemului de sănătate publică. Lucrul ăsta nu s-a întâmplat şi vedeţi unde am ajuns, cu anchetele epidemiologice, cu testarea, etc. 

Eu am primit telefon legat de ancheta epidemiologică în ziua a 11-a. Era complet inutil. E clar că nu e funcţional. E primul lucru pe care trebuie să îl faci. De sistemul ăsta depinde şi succesul campaniei de vaccinare", a mai spus dr. Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel